30
Nisan
2024
Salı
TOKAT

Sivil şehit yasası sevinci

AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, şehit ve gazi ailelerine yönelik yeni düzenleme beklentisinin bu hafta gerçekleşmiş olmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Milletvekili Zeyid Aslan, Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Elibol ile birlikte Tokat Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği şehit aileleri ile bir araya geldi. AK Parti’li Aslan, şehit ve gazi ailelerine yönelik yeni düzenleme beklentisinin bu hafta gerçekleşmiş olmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Aslan, “30 yılı aşkın zamandır terörle mücadele eden bir ülkede sadece devletin güvenlik görevlileri dışında kalan sivil vatandaşların da terörün mağduriyetine uğramış sivil vatandaşlarında bu kapsam içerisine alınmış olması en azından teröre karşı mücadelenin sadece güvenlik olarak değil tüm fertlerle yapıldığını devletinde göstermesi ve bunu sahiplenmesi açısından gerçekten önemliydi. Şehit ve gazi ve ailelerine ikinci istihdam da beklentiler açısından yeterli olmayabilir ama çok önemli bir adım” dedi.

Güneydoğu’dan gelen şehit haberlerine değinen Aslan, “Gönüllü olarak oraya giden özel harekat polisimiz şehit oldu. Vatan olmanın bedelleri bunun karşılığı verilen canlardır. Bu noktada özellikle şehit aileleri her zaman bu ülkenin, bu toprakların vatan olması noktasında evlatlarını, çocuklarını, eşlerini vermiştir. Onlar sokakta başı en dik gururla yürüyebilecek insanlar. Çünkü onlar bu toprakların vatan olmasında en büyük katkıyı veren insanlar” diye konuştu.
Bu arada şehit annesi Dilber Kaplan Eroğlu ise 1999 depreminde nöbet tutarken oğlu Uzman Çavuş Hakan Yaşar Eroğlu’nun şehit olduğunu, 2007 yılına kadar aldıkları şehit maaşının kendisine sunulan 4 maddelik bir kararla kesildiğini söyledi. Konuyu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e dosya olarak ilettiğini ifade eden Eroğlu, AK Parti’li Aslan’dan konunu yasa görüşmelerinde dile getirilmesini istedi. 4 çocuğunu kendi imkanları ile büyüttüğünü ifade eden anne Eroğlu, SSK’dan emekli olduğu gerekçesiyle şehit oğlunun maaşının bir süre sonra kesildiğini sözlerine ekledi.

Ziyaretin sonunda ise Tokat Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Çatalyürekoğlu, Çanakkale Şehitliği’ni ziyaretlerinde verdikleri desteklerden dolayı AK Parti’li Aslan’a şilt takdim etti.

iha
Yayın Tarihi : 24 Mart 2012 Cumartesi 18:38:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?