7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

'Siyaset akademisi' çalışmaları

AK Parti AR-GE Başkanlığı tarafından Türkiye'de birçok ilde yürütülen "Siyaset Akademisi" eğitim çalışmaları Tokat'ta da başlıyor.
AK Parti il binasında Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve AR-GE İl Başkanı Sadık Aktaş, ilçe belediye başkanları, AK Parti İlçe Başkanları ve davetlilerin katılımı ile AR-GE konusunda bilgilendirme yapıldı.

Başkan Çiçek, AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı'nın Türkiye'de Siyaset Akademisi, Siyaset Okulları statüsünde yürüttüğü çalışmanın Tokat'ta da uygulanacağını kaydetti. Tokat'ta 1 Kasım-20 Aralık tarihleri arasındaki süreçte siyaset akademisi, siyaset okulu çalışmaları başlamış olacağını ifade eden Başkan Çiçek, "Türkiye'nin geleceğine ilişkin olarak özellikle il genel meclisi üyesi ya da belediye başkanı olmak isteyen arkadaşlarımız bu kurslarda 40 saat ders alacaklar. Bu derslerin içeriğinde de 40 saatlik eğitimin 20 saati mevzuat, yasalarla ilgili, yönetmeliklerle ilgili konular oluşturmakta. Bu 20 saatlik bölümü, Türkiye'de isim yapmış, üniversitelerde hocalık yapan arkadaşlarımız, ücretleri genel merkez tarafından ödenmek kaydıyla eğitim verecekler. Tokat'taki eğitime de gerek Tokat'taki üniversitemizden gerekse diğer yerlerdeki üniversite hocalarımızdan Yerel Yönetimler Mevzuatı, Belediyeler Yasası, İl Özel İdaresi Yasası, Belediye Gelirleri Yasası, Köy Kanunu gibi bir çok konuda eğitim verecekler. Artık bundan sonraki süreçte il genel meclisi, belediye meclisi üyesi olacak arkadaşlarımız üye olmadan önce adeta bir okuldan mezun olmuş ve diploma almış kişilerden oluşacak" dedi.
AR-GE Başkanı Sadık Aktaş, kursa memur ve işçilerinde katılabileceğine dikkat çekerek, "6 hafta devam edecek eğitimler sonrasında imtihan yapılacak ve başarılı olanlara sertifika verilecek. Kayıt formları için, özgeçmiş, 4 adet fotoğraf ve nüfus cüzdanı fotokopisi ve erkekler için 200 YTL banka dekontu istiyoruz. 100 YTL de bayanlar için. Diğer partilerden katılacaklar için de fiyat değişmemektedir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 19:44:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?