6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Siyaset kürsüsünde hitabet yarışması

AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel, erkeklerin kadınlara göre siyaset yapmasının daha kolay olduğunu söyledi.


AK Parti Tokat Kadın Kolları tarafından kadınlar arasında "Siyaset Kürsüsünde Ben de Varım" konulu hitabet yarışması düzenlendi. Türkiye genelinde düzenlenen yarışmayla kadınlara siyasi nutuk, üslup ve temel iletişim becerilerini kazandırmak ve onları siyasette daha görünür kılmak amaçlanıyor. Tokat'ta da parti binasında AK Parti Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Meral Kirişçioğlu’nun başkanlığını yaptığı jüride AK Parti Tokat Milletvekilleri Dilek Yüksel, Hüseyin Gülsün, Tokat Belediye Başkanı Doç. Dr. Adnan Çiçek, AK Parti İl Başkanı Mustafa Boyraz, AK Parti Merkez İlçe Başkanı İzzet Soyuer yer aldı.


Yarışma öncesinde konuşma yapan Kirişçioğlu, kadınlar olarak siyasete bilgi beceri ve yetenekleri ile katkı vermek istediklerini kaydetti. Bu nedenle bilgi ile donanarak, eğitim alarak yeteneklerini ön plana çıkararak siyasette var olmak istediklerini ifade eden Kirişçioğlu, siyasetin önemli bir ayağında hitap etmek olduğunu söyledi.
AK Parti İl Başkanı Mustafa Boyraz ise konuşmasında kadınların ülkenin yönetiminde ne kadar etkili olduklarını AK Parti kadrolarında gösterdiğini ve göstermeye de devam edeceğini ifade etti. AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel ise erkeklerin kadınlara göre siyaset yapmasının daha kolay olduğunu söyledi. Yüksel, erkeklerin evdeki yükü hanımında devredip siyasette fedakarlık yapabildiğine dikkat çekerek, "Ama bir bayanın, bayanlık vazifelerini yerine getirerek, anne olarak, eş olarak siyaset yapması ayrı bir fedakarlık gerektiriyor" diye konuştu.
AK Parti’li Gülsün de erkeklerin kendisi ile birlikte bayanın mücadele etmesini istememesi yönünde saplantısı olduğunu belirterek, "Türkiye'nin yüzde 50'si bayansa, Türkiye'nin yarısının yönetimi bayanlar tarafından yönetilmesini ben de canı gönülden istiyorum. Bayanlar işini daha titiz yapıyorlar. Bayanlar ne söyleyeceğini bin defa düşünüyor, bir defa söylüyor" dedi.


Başkan Çiçek, topluma hitap etmenin kolay olmadığını, amaçlarının hitabet konusunda belirli özelliklerin araştırılması olduğunu kaydetti. Yapılan konuşmaların ardından 13 kadının katıldığı 'hitabet' yarışması basına kapalı olarak yapıldı. Türkiye'de 81 ilde yapılacak elemelerin ardından, il birincilerine Ankara'da 5 gün sürecek bir eğitim verileceği, 28 Aralık tarihinde 'Türkiye derecelerinin' belirleneceği bildirildi.

İha
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 15:31:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kamil aydin IP: 194.11.79.xxx Tarih : 4.11.2008 11:34:52

sayin milletvekilim elbette hitabet iyi konu fakat su an konu sunlar olmali diye dusunuyorum is as ekonomi tokatta daha neler yapilabilir koylerde neler yapilir cifci nasil esnaf nasil yani once is sonra hitabet insanlarin karni doyunca zaten duzgun hitabet kendiliginden gelisir yine ilginize tesekkurler