30
Mayıs
2024
Perşembe
TOKAT

Siyasi faliyetlerden uzak durun

Türk-İş Tokat İl Temsilcisi ve Belediye-İş Sendikası Şube Başkanı İsmail Duman, yaklaşan mahalli idareler genel seçimleri öncesi işçilere siyasi faaliyetlerde bulunmamaları önerisinde bulundu.


Belediye-İş Sendikası Tokat Şubesi tarafından yürütülen toplu görüşmelerde yaklaşık 30 belediyeden 24'ünde toplu iş görüşmeleri tamamlanırken, Artova Belediyesi ile 9 belde belediyesinde toplu görüşmeler devam ediyor.

Türk-İş İl Temsilcisi ve Belediye-İş Sendikası Şube Başkanı İsmail Duman, görev alanlarının genişleyerek Tokat'la birlikte Sivas, Yozgat ve Amasya'da 60'a yakın belediyede devam ettiğini söyledi. Duman, yerel seçimler öncesi toplu iş sözleşmelerinin işçilere güzel katılımlar getirdiğini,
Tokat Belediyesi'nde çiçek gibi sözleşme yaptıklarını kaydetti. Duman ayrıca, yaklaşan mahalli idareler genel seçimlerinde belediyelerde çalışan işçilere 'siyasi çalışmalar içerisinde bulunulmaması' önerisinde bulunarak, "İşçi arkadaşlarımız seçim öncesi bir takım siyasi faaliyetlerde bulunabilir. Ben bu konuda kendilerini sürekli ikaz etmeye ve uyarmaya devam edeceğim. Çünkü bu arkadaşlarımız zaman zaman dozu aşarak faaliyetlerini çirkinleştirecek boyutlara taşıyorlar. Seçimlerden sonra biz sendika olarak bu işçi arkadaşlarımızla ilgili sorunlar yaşıyoruz. Belediyelerde çalışan işçi arkadaşlarımıza benim önerim, siyasi faaliyetlerde bulunmamaları. Oylarını sandığa yansıtmaları, seçim çalışmalarına filen katılmamaları, yani bu anlamda destek olabilecekleri kişileri gönülden desteklemeleri gerekiyor. Ama kahve toplantılarında bazı çalışmalarda bulunmalarını, araçlarında seçim afişi taşımalarını uygun görmüyorum. Sonuç itibariyle halkın gönlündeki adayı seçmesi ile gerçekleşiyor ve bu arkadaşlarımızda desteklediği aday seçilmezse hüsran ve hayal kırıklığına uğruyor. Bundan sonraki süreçte de biz bu arkadaşlarımızın çalışma hayatını düzenleme noktasında büyük sorunlar yaşıyoruz. Seçim öncesi bu anlamda işçi arkadaşlarımızın siyasi faaliyetlerde bulunmamalarını istiyorum" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2009 Pazartesi 19:05:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aydın aydın IP: 85.105.140.xxx Tarih : 26.01.2009 21:18:40

değerli başkanım tesbitleriniz yerinde keşke seçilenlerde sizgibi hoşgörülü olabilse ama seçilibde aleyhine çalışanların vay haline atları nallar peşlerine düşerler başarılarınızın devamını diliyor saygılar sunuyorum