6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Sözleşmeliler kadroya alınsın

Eğitim-Bir-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri Ramazan Çakırcı, vekil ve ücretli öğretmenlik uygulamasına son verilmesi gerektiğini savunarak, "Tüm sözleşmeli öğretmenlerin şartsız olarak kadroya geçirilmesi sağlanmalıdır" dedi.

Eğitim-Bir-Sen Tokat Şubesi tarafından Öğretmenevi'nde yapılan Divan Toplantısı'na Eğitim-Bir-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri Ramazan Çakırcı, Eğitim-Bir-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Erol Battal, Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Cemil Çağlar ve sendika üyeleri katıldı.

Eğitim-Bir-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri Ramazan Çakırcı konuşmasında, sendika olarak sorunların değil çözümlerin parçası olmak istediklerini söyledi.

Öğretmen açığının 'sözleşmeli' alımıyla kapatılmaya çalışılmasının yanlış olduğunu ileri süren Çakırcı, "Öğretmen açığı sorunu 10 binlere ihtiyaç duyulacak şekilde varlığını devam ettirmektedir. Ancak öğretmen açığı sözleşmeli, vekil, ücretli öğretmen alımıyla kapatılmaya çalışılmaktadır. Öğretmenin vekili, sözleşmelisi, ücretlisi olmaz. Doktorun, hakimin, polisin vekili, sözleşmesi, ücretlisi olmadığı gibi öğretmenin de olmaz, olmamalıdır. Vekil ve ücretli öğretmenlik uygulamasına son verilmeli, mevcut sözleşmeler de derhal kadroya geçilmelidir" diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in bir televizyon programında sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesine yönelik bir çalışma içerisinde olduklarını açıkladığını ifade eden Çakırcı, "Tüm sözleşmeli öğretmenlerin şartsız olarak kadroya geçirilmesini istiyoruz. Öğretmen kariyer basamakları ile ilgili olarak 2005 yılında çıkarılan kanun çerçevesinde uzman öğretmenlik sınavı yapıldı. Ancak başöğretmenlik sınavı henüz yapılmadı. Başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik sınavları, Anayasa Mahkemesi'nin kararı doğrultusunda kanun ve yönetmelik düzenlemesi yapılarak mağduriyet giderilecek şekilde yapılmalıdır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2008 Cumartesi 16:51:22
Güncelleme :27 Aralık 2008 Cumartesi 16:59:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?