7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Sperm fizyoloji laboratuvarı açıldı

TOKAT'TA SPERM FİZYOLOJİ LABORATUVARI AÇILDI

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde Sperm Fizyoloji Laboratuvarı hizmete girdi.

GOÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sevil Çaylı, yeni kurulan laboratuarda sperm sayısı, motlitesi ve niteliğine bakılabildiğini söyledi. Daha önceki laboratuarlarda bulunmayan bir sistem kurulduğunu ifade eden Çaylı, hasta sayısında artış olduğunu kaydetti. Çaylı, çocukları olmayan ailelerde erkek yönünden bir problem varsa ilk olarak semen'e (meni) bakıldığını ifade ederek, "Gebe kalmayı sağlayan sperm hücrelerdeki bozukluklara bakıyoruz. Soruna bakıp onu inceliyoruz. Ayrıca normal şartlarda gebe kalamayan bireylerdeki erkeklerden aldığımız örnekleri bazı özel solüsyonlarla yıkayıp dişiye verilmesine hazır hale getiriyoruz. Tüp bebek yöntemine ilk adım gibi bir hizmette veriyoruz. İlerleyen dönemlerde buranın daha da gelişerek bir merkez haline gelmesini bekliyoruz" dedi.

Doç. Dr. Hüseyin Aslan ise laboratuarda ayrıca spermin morfoloji yönünden de bakmayı hedeflediklerini söyledi. GOÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Aladağ ise laboratuarda incelemelerde bulunarak çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2011 Çarşamba 17:27:01
Güncelleme :25 Şubat 2011 Cuma 16:53:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?