3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Sporcu eğitim merkezinin temeli atıldı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Şükrü Ayalan, siyaseti er meydanına benzeterek, "Er meydanına çıktığınızda eğer faul yapmazsanız kimin güçlü olduğuna hakemler, yani halk karar verir" dedi.

Tokat'ta, Sporcu Eğitim Merkezi'nin temeli Uzunburun mevkiinde törenle atıldı. Bin 350 metrekarelik alan üzerinde tesis edilecek Sporcu Eğitim Merkezi'nin oturum alanın 450 metrekare olduğu kaydedildi. Toplam 3 katlı olarak inşa edilecek binaa mutfak, yemekhane, çamaşırhane, soğuk hava deposu, müdür, antrenör odası, büro, televizyon salonu ve 3 kişilik 14 adet yatak odasından oluşacak. Törende konuşan Vali Akyel, gençlerin maddi ve manevi gelişimlerinin sağlanması ve insanların sağlıklı yaşamında sportif faaliyetlerin öneminin çok büyük olduğunu kaydetti. Vali Akyel, genç güreşçilerden olimpiyat ve dünya şampiyonluğu beklediğini söyledi.

Siyasetinde bir er meydanı gibi olduğunu ifade eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Şükrü Ayalan ise, "Er meydanına çıktığınızda eğer faul yapmazsanız kimin güçlü olduğuna hakemler, yani halk karar verir" dedi. Ayalan, Tokat'ın yiğitler meydanı, yiğitlerin yatağı olarak anıldığını belirterek, konuşmasına şöyle devam etti: "Güreşçilerimize vereceğimiz destek, sonuna kadar ne yaparsak yapalım azdır. Türkiye'de ve dünya arasında Tokatlı pehlivanların verilecek destekle boy göstereceğinden emin olabilirsiniz. Bundan kimsenin kuşkusu ve şüphesi olmasın. Hiçbir alanda faul yapmak yok. Siyasette de yok. Burada eğer göstermelik temeller atıp, 2-3 yıl bekletseydik faul olurdu. Ama bakın yükseliyor. Faul yapmıyoruz, verdiğimiz sözleri yerine getiriyoruz."

Tokat Belediye Başkanı Doç. Dr. Adnan Çiçek, altyapı ve tesisin önemine değinerek, "Tokat'ın geleceğine dönük olarak TOKİ arkasında bulunan 120 dönüm araziyi spor alanı olarak imar planına işledik. Tokat'ın geleceğinin Ali Yücelleri, Hüseyin Akbaşları, Ali Rıza Alanları burada yetişecek" diye konuştu.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Vejdi Ayça da, tesisin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, yaklaşık bir ay sonra sentetik futbol sahasının temel atma töreninin yapılacağı müjdesini verdi. İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Elibol ise, temeli atılacak tesisle Tokat'ın birçok olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu çıkaracağını iddia etti.

Yapılan konuşmaların ardından butona basılarak tesisin temeli atıldı.

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2007 Çarşamba 16:29:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?