7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

SSK'ların devrine tepkiler büyüyor

Tek Gıda-İş Sendikası Tokat Şube Başkanı Bahattin Öztaş, SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı’na devredilmesine karşı olduklarını söyledi.

Bahattin Öztaş, yaptığı açıklamada, SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı’na devredilmesi ile ilgili yapılan çalışmalara sıcak bakmadıklarını belirterek, sendika olarak düşüncelerinin ileri tarihlerde sağlık hizmetinin paralı olma korkusu olduğunu ifade etti. Öztaş, "SSK hastaneleri; SSK’nın tüm mal varlığı, iş veren ve işçilerin katkılarıyla kurulmuş bir sağlık sektörü. Bu sağlık sektörünün primleri, yıllardır çok düşük faizlerle devletin daha değişik yerlerinde kullanıldı. Örnek verecek olursak ülkemizde yaşanan 1994 ve 2001 krizinde bankalarda faizlerin yüzde 150 olduğu dönemlerde SSK’nın primleri, SSK’nın parası çok düşük faizlerle devletin daha değişik yatırımlarında kullanıldı ve SSK hastanelerine hiçbir yatırım yapılmadı, yenilik getirilmedi ve SSK’lılar yeterli hizmeti alamadı" dedi.

Öztaş, Sağlık Bakanlığı ile SSK hastanelerinin birleştirilmesinde asıl amacını sağlık hizmetlerinin paralı olarak verilmesi şeklinde gördüklerine dikkat çekerek, "Şuanda yapılan çalışmalarda emeklilerden dahi sağlık priminin kesilmesi amaçlanmakta. Bizim görüşümüz parası olanlar sağlık hizmetlerini tam alacaklar, parası olmayanlar ise sağlık hizmeti alma imkanına sahip olmayacak. Bunu önlemek için SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı’na devrine karşıyız" şeklinde konuştu.

İleride SSK hastanelerinin devletin sırtında bir yük olacağını ve sosyal patlamalara neden olacağını ifade eden Öztaş, şöyle konuştu:

"Hizmet alamayan insanlar bir şekilde tepkilerini göstermek zorunda kalacak. Devletin asli görevlerinden birisi olan vatandaşına sağlık hizmetini götürme olayı ticaretten çıkartılmalı ve gerçekten hizmet verilmeli. Şuan sağlık sektöründe ticaret yapılıyor."

tokat
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2004 Cuma 11:59:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?