3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Su baskını kabusu bitecek

Tokat'ın Turhal İlçe Belediyesi tarafından, su baskınlarına maruz kalan Yenişehir Mahallesi'ne yağmur suyu deşarj şebekesi temeli atıldı. 

Turhal'da 2005 yılında meydana gelen sel felaketinden en çok etkilenen Yenişehir Mahallesi bölgesi, yapılacak olan yağmur suyu şebekesiyle su baskınından kurtulacak. Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, 2007 yılının ilk temel atma töreninde önemli bir çalışmaya daha imza attıklarını vurguladı. Gözen, "İlçemizde yaşadığımız büyük sel felaketlerinde en çok etkilenen Yenişehir bölgesinde yapacağımız yağmur suyu şebekesinin temel attık. Burada yapacağımız çalışmalar sonucunda her yağmur sonrası ilçemizin en üst kısmında en alt kısmına kadar inen yağmur sularının oluşturduğu su baskınlarını önleyeceğiz ve bu bölgede oturan hemşehrilerimizin artık korkulu rüya görmesini de önlemiş olacağız. Bu yağmur suyu şebekesi çalışmalarında 16 metreküplük kazı çalışması yapılacak olup bununla birlikte 50 adet yağmur suyu logarı yapılacak. Yaklaşık 2 ay gibi kısa bir sürede bitmesi planlanan bu çalışmanın belediyemize maliyeti ise KDV dahil 350 bin YTL olacak" dedi. 

Başkan Gözen, ilçede 2007 yılında yapacakları önemli çalışmalar hakkında da şu bilgileri verdi: "TOKİ tarafından inşaat çalışmaları devam eden konutların kura çekimi kısa sürede yapılacak. Yine 2007 yılının Mart ayı içerisinde ilçemize gelecek olan doğalgazın şehir içi kazı çalışmalarını yine törenle başlatacağız. Karayolları'ndan aldığımız izinle Cumhuriyet Caddesi'nden geçmekte olan demiryolu hemzemin geçidine yapacağımız alt geçidin hem temelini hem de açılışı 2007 yılı içerisinde gerçekleştireceğiz. Diğer taraftan yaklaşık maliyeti 4 milyon YTL'yi bulan ve geçtiğimiz aylarda temelini attığımız içme suyu rehabilitasyonu projemizin inşaat çalışmaları da hızla devam ediyor."
iha
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2007 Çarşamba 13:54:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?