3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

'Sulu Sokak' yeniden

Tokat’ın en eski çarşılarından Sulu Sokak Çarşısı, tarihi eserlerin canlandırılmasıyla eski günlerine yeniden kavuşacak.

Sulu Sokak Çarşısı’nda bulunan tarihi cami, bedesten ve hanların tarihi dokuya sahip çıkılarak canlandırılması için çalışmalar devam ederken, bölgenin canlanmasıyla turizme büyük katkı sağlayacak.

Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek ile Deveci Hanı’nda incelemelerde bulunarak, Vakıflar Bölge Müdür Vekili İsmail Aktaş’tan bilgi aldı. Aktaş, 16. yüzyıl eseri han olarak kullanılan Deveci Hanı’nın develik bölümünde büyük tahribat olduğunu ifade ederek, "Burada konakladıktan sonra İpek Yolu’na hareket ediyorlarmış. Uzun yılların tahribatı var, develik kısmı tamamen çökmüş durumda. Bu sene proje ihalelerini Kayseri Yüksek Anıtlar Kurulu’ndan geçireceğiz. 2006 yılı programında restore edeceğiz" dedi.

Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, asıl hedefin Tokat’ın özellikle il merkezinde bulunan vakıf eserlerinin biran önce restorasyonlarının yapılarak turizme kazandırılması, geçmişte olduğu gibi bu mekanlarda ticari hayatın gerçekleştirilmesi olduğunu söyledi.

Nasuhbeyoğlu, "Bu gayretlerimizle kazanımlar elde etmiş olacağız. Vakıflar Genel Müdürümüze teşekkür ediyorum. Geçmiş yıllarda iptal edilen bazı tarihi eserlerimizin onarımıyla ilgili ihaleler tekrar gündeme getirildi. Yeniden bu tarihi mekanlarda güzel çalışmaların başlatılması, Tokat halkımızı memnun ediyor. Ne kadar çok eserimizi meydana çıkarırsak Tokat’ın turizm alanında gelişmesine o kadar katkı sağlarız. Çalışmalara destek anlamında katılıyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2005 Cuma 15:33:32
Güncelleme :22 Nisan 2005 Cuma 16:33:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?