6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Sulusokak esnafı karakol istiyor

Tokat'ın en eski çarşısı ve yerleşim yerlerinden Sulusokak Çarşısı esnafı ve mahalle sakinleri huzur ortamının sağlanması için karakol istiyor.


Kentin tarihi mekanlarından Sulusokak Çarşısı ve Erenler Mahallesi’nde önceki yıllara oranla yaşanan olaylar bitme noktasına gelirken, bu huzurlu ortamın tesisinin devamının sağlanması bekleniyor.

Ayrıca Sulusokak Çarşısı’nda restorasyonu devam eden Suluhan, Gökmedrese, Yağıbasan Medresesi, Deveciler Hanı'nın tamamlanması ile canlanması beklenen çarşının güvenliğinin korunması içinde bölge halkı karakola sıcak bakıyor. Erenler Mahallesi Muhtarı Sadi Bingöl, 4 mahalle ve yaklaşık 2 bin kişiyi etrafına toplayan tarihi çarşının olduğu mekana karakolun yapılmasının istendiğini ifade ederek, "Polis ile jandarmanın olduğu yerde huzur olur. Bizde huzur istiyoruz. Bu bir caydırıcılık, güzelliktir. Bu semte yapılacak en büyük güzelliklerden birisi olacağını düşünüyorum. Yaklaşık 2 gün önce halkın imzasını topladık. Ama eski halıcılık okulunun olduğu binaya yapılması beklenen karakolun yanında bulunan okul müdürü tarafından istemediğini öğrendik. Bunu hoş karşılamadık" dedi.


Mahalle sakinlerinden Ziraat Odası Başkanı Ahmet Dökülen de bu bölgeye yapılmasını arzu ettikleri karakolun huzur ve güveni sağlayacağını söyledi. Mahalle sakinlerinden bazıları ise Tokat'ın Teksas’ı olarak bilinen bu yerde güvenliğin sağlanmasını istediklerini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 20:44:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
atılgan IP: 78.187.36.xxx Tarih : 19.09.2008 22:28:03

huzur ortamı karakolla olmaz sn muhtar cocuklarınızı okula gonderın nerde kavga nerde karanlık ısler var altından sulusokak veya cay mahallesı cıkıyor karakol olan yerde huzur olacak dıye bır sey yok sız once cocuklarınıza egıtım verın ve kavganın karanlık ıslerın ne denlı kotu ısler oldugunu cocuklara aşılayın, benım oturdugum mahallede karakol yok, fakat herhangı bır kavga veya hırsızlık vs, işler yok devletın parasına yazık tokat merkeze 2, karakol bıle cok sız yeterkı cocuklarınıza egıtım verın kavgayı ogretmeyın baska bır sorun kalmaz