6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Şüphe gerçek çıktı

Tokat'ta, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle hayatını kaybeden kadının kan tahlili pozitif çıktı.

Almus ilçesine bağlı Ataköy beldesinde 7 Mayıs 2008 tarihinde hayatını kaybeden 3 çocuk annesi Hatun Durmuş'dan alınan kan örneğinin yapılan tahlilinde KKKA hastalığı mikrobuna rastlandı.

Durmuş'un kan örneğinde Hepatit C hastalığı da çıkarken, KKKA hastalığının bu nedenle etkili olduğu ve ölümle sonuçlandığı tahmin ediliyor.

Öte yandan, Tokat'ta, havaların ısınması ile birlikte kene ısırması sonucu hastanelere başvuruda artış yaşanırken, merkeze bağlı Büyük Yıldız beldesinde boynundan kene ısıran Ali Çelik (29), Tokat Dr. Cevdet Aykan Devlet Hastanesi'ne başvurdu.

Çelik, kenenin ısırdığını fark etmesi sonucu heyecanlanıp çekip kopardığını ifade ederek, "Artık psikolojik mi bilmiyorum. Bazı belirtiler nedeniyle hastaneye geldim. Kan örneği aldılar. Daha önceden de kene ısırmıştı" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2008 Salı 18:33:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Abdullah DEMİR IP: 212.175.112.xxx Tarih : 26.05.2008 09:03:10

24/05/2008 tarihinde saat 22,30 civarında 2 yaşındaki oğlumu kene ısırdı.En yakın sağlık kuruluşu olması nedeniyle Çamlıbel Sağlık Ocağına başvurdum.Tokat'a götürmem söylendi.Bir eğitimci olarak buna çok şaşırdım.Ülkemizde maalsef insana verilen değer ortada.Nöbetçi Pratisyen hekim bir keneyi çıkramıyorsa orda boşa nöbet tutmasın.Acaba yetkililerin böyle bir talimatı mı var?Bunu bilemiyoruz tabi ki.