6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Süt üretimi mercek altında

Tokat'ta, üretilen süt miktarının az olduğunu ifade eden Vali Dr. Recai Akyel, "Amacımız Tokat'ta sütün miktarını ve kalitesini artırmak" dedi. 

Vali Dr. Recai Akyel tarafından başlatılan ''Tokat Üretiyor'' projesi kapsamında yapılan toplantıda süt üretimi ve yaşanan sorunlar ele alındı. Açılış konuşmasını yapan Tarım İl Müdürü Yaşar Kavak, hayvan sayısının azalmasına rağmen süt üretiminde artış olduğunu belirterek, bu artışın devam etmesi için de sektörün sorunları hakkında bilgi verdi. Veteriner Hekim Muhsin Kalkan'ın yaptığı sunumun ardından konuşma yapan Vali Akyel, kalkınma modeli olarak her sektöre önem verdiklerini ifade ederek, "Amacımız Tokat'ta sütün miktarını ve kalitesini artırmak. Biz Tokat'taki sütün miktarının az olduğunu kabul ediyoruz ve kalitesinin daha da iyileştirilmesi gerektiğine inanıyor ve bu konuda herkesten katkı ve destek bekliyoruz. Sadece vilayet olarak değil tüm birimlerin katkısı gerekiyor. Amacımız sadece sorunların tespiti değil, aynı zamanda sorunların çözümlenmesidir" dedi.
Vali Akyel'in konuşmasının ardından toplantı üretici temsilcileri ve sektör temsilcilerinin görüşleri alınarak devam etti.

.
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 17:50:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?