6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Suya büyük yatırım

Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, hedeflerinin 2035 yılına kadar Turhal'da içme suyu problemi olmaması olduğunu söyledi.

Turhal'da, içme suyuna büyük yatırımlar meyvelerini veriyor. AB'den proje kapsamında alınan 2 milyon euro ile ilçede su depoları, klorlama ünitesi, şebeke çalışması, pompa istasyonları, elektronik vana ve uydudan takip sistemleri faaliyete geçti.

Başkan Gözen, dünyada küresel ısınma ile birlikte kuraklık başlamış iken ilçede bunun önlemini alarak ortaya koydukları proje ile 4 milyon YTL yöre halkının ilerde su sıkıntısı çekmemeleri için para ayırdıklarını kaydetti.

Hedeflerinin 2035 yılına kadar Turhal'da içme suyu problemi olmaması olduğunu belirten Başkan Gözen, işin kapasitesi ve büyüklüğünün içme suyuna yapılan yatırımları açıkça ve net olarak göstermekte olduğunu söyledi.

Başkan Gözen, "Kayacık Mahallesi üzerinde bulunan tepede 3 bin metreküplük büyük bir depo ve klorlama ünitesi inşa edildi. İlçemizde en büyük su deposu 750 metreküplük ve Kayacık'taki deponun dörtte biri kadar olmayan çok küçük bir depoydu. Yine Kayacık Mahallesi'ne 500 tonluk toplama deposuyla birlikte aynı mevkisi de 6 gruplu pompa istasyonu yapmış bulunmaktayız. Kayacık Mahallesi'nde yeni yaptığımız sondaj çalışmaları sonrasında 125 metre derinlikten gayet temiz ve sağlıklı bir su çıkarılarak buraya su kuyusu binası inşa ettik. Buradan çıkarılacak olan su Kayacık Mahallesi'nde yeni inşa ettiğimiz 3 bin metreküplük su deposunu besleyecek. Kayacık Mahallesi'ndeki binamıza da scada sistemi dediğimiz elektronik vana sistemi ve uydudan takip sistemi de koymuş bulunmaktayız. Borsa Mahallesi'nde de 2 bin metreküplük yeni bir su deposu ve klorlama ünitesi yapmak suretiyle Turhal'ın içme suyu problemini çözmek için gayret sarf ediyoruz."dedi

Başkan Gözen, ayrıca Borsa Mahallesi'nde yapılan sondaj çalışmaları sonrasında bir su kuyusu açmak suretiyle suyun kapasitesi ve miktarını artırdıklarını belirterek, "Bunlarla birlikte hiçte hoş olmayan bir görüntü içerisinde olan Yavşanlık pompa istasyonunu da yenileyerek yaptığımız bakım sonrası modern hale getirdik. Varvara pompa istasyonunu da yenileyerek modern bir hale getirdik. Burada ayrıca yeni sondaj çalışması yaptık. Varvara pompa istasyonunu tamamen elektronik hale getirip, scada sistemli vanaları oraya koymak suretiyle kameralarla takip etmek şansını yakalamış olmaktayız" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2008 Pazartesi 15:15:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?