3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

SYDV'nin dağıttığı kömürleri sattılar

Tokat'ın Turhal ilçesinde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından 2006 yılında dağıtılan kömür yardımını alan vatandaşlardan 32'sinin bu kömürleri sattığı tespit edildi. Bu şahıslar hakkında yasal işlem başlatıldı.

Turhal Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ahmet Ataseven, tüyü bitmemiş yetimin hakkı bulunan devletin bir kuruşunu hak eden insanlara vermek için mücadele verdiklerini ve bu konuda sıkı takiplerinin devam ettiğini söyledi.

Kömür yardımı alan 32 kişinin aldığı kömürü sattığının tespit edildiğini ifade eden Ataseven, "Bu kişilerin dosyasını bir daha vakfımızdan yardım almamak üzere iptal ettik. Şahısların hakkında yasal işlem başlatıldı. Bu tür şikayet ve ihbarda bulunan vatandaşların bilgileri saklı tutulacak ve ihbar eden kişiye kimlik sorulmayacak" dedi.

Öte yandan yakacak yardımı çerçevesinde 3 bin aileye 1'er ton kömür yardımında bulunduklarını belirten Ataseven, "Turhal SYDV olarak Ramazan ayı dolayısıyla A grubu olarak adlandırdığımız vatandaşlarımıza 100'er YTL, dosyası B grubu olanlara ise 60'şar YTL nakit yardımda bulunuyoruz. Yine okulların açılması ile birlikte Yükseköğrenim gören gençlerimizden tabii ki şartlara uyanlardan 2 yıllık eğitim görenlere her iki dönem için 150'şer YTL, 4 yıllık eğitim görenlere ise her iki dönem için 250'şer YTL nakit yardımda bulunuyoruz. Turhal Kaymakamı Sadettin Yücel'in talimatları ve kurulumuzun kararı ile yetim olan gençlerimize bu rakamlara ek olarak 100'er YTL daha ek ücret ödüyoruz. Yine ilçemizde yüksekokulda öğrenim gören 122 için öğle yemeği bedeli olarak 19 bin YTL yardımda bulunurken evde kalan 200 öğrenciye de 500 kilogram kömür yardımı yapıyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2007 Pazartesi 17:16:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?