2
Mayıs
2024
Perşembe
TOKAT

Tarih hırsızlarına büyük darbe

Tokat’ta düzenlenen bir operasyonda 1 kişi ile birlikte, çeşitli dönemlere ait çok sayıda sikke, insan ve hayvan figürü ele geçirildi. Ele geçirilen eserlere paha biçilemediği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Tokat’ın Zile İlçesi İstasyon Caddesi üzerinde devriye görevi yapan polis, şüpheli tavırlar sergileyen bir şahsı durdurarak, elindeki poşetlerde ne olduğunu sordu. Şahısın poşetlerde tarihi eser olduğunu söylemesi üzerine poşetlerde yapılan aramada toplam 689 adet çeşitli dönemlere ait sikke, insan ve hayvan figürleri ele geçirildi.

Zile İlçe Emniyet Müdürlüğü, poşetlerden 136 adet Etütlük sikkel, 57 adet Greko Romen tarzda Roma Sikkesi, 316 adet Selenestik Çağı Şehir sikkesi, 42 adet Bizans dönemi sikkesi, 81 adet Roma İmparatorluk sikkesi, 36 adet Roma Cumhuriyet Dönemi sikkesi, 3 adet Arkaig dönemi sikkesi, 9 adet İslami sikke, 1 adet arslan figürü (Roma Dönemi), 1 adet insan figürü (Roma Dönemi), 4 adet mühür (Roma-Bizans Dönemi), 1 adet çan (Geç Dönem), 2 adet atlı süvari figürü, şüphelinin yapılan üst aramasında ise 9 adet daha sikke ele geçirildiğini açıkladı.
Tarihi eser kaçakçısı olduğu ileri sürülen A.Ö (40), emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2005 Cumartesi 16:19:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?