30
Nisan
2024
Salı
TOKAT

Tarih yeniden canlanacak

Tokat Valisi Şerif Yılmaz, 900 adımda 900 yıllık kültür ve tarihi barındıran Sulu Sokak Çarşısı’nın yerli ve yabancı turistlerin uğramadan geçemeyeceği bir yer olacağını söyledi.

Gaziosmanpaşa Bulvarı üzerinde bulunan Tarihi Gökmederese'de 86 yıldır faaliyet gösteren Tokat Müzesi, Sulu Sokak Çarşısı'ndaki yeni mekanı tarihi Arastalı Bedesten'e taşındı. Vali Yılmaz, müzenin Tokat’ın turizm bölgesi olarak değerlendirecek oldukları alana taşındığını kaydetti.

900 adımda 900 yıllık kültür ve tarihi barındıran Sulu Sokak Çarşısı’nın yerli ve yabancı turistlerin uğramadan geçemeyeceği bir yer olacağını ifade eden Vali Yılmaz, “Bu alanın turizme kazandırılması anlamında ilk adım atılmış oldu. İlimize gelen yerli ve yabancı turistlerin artı uğrak yeri Sulu Sokak olacak. Müzenin oraya taşınması ile birlikte kültürel değerlerimizin tanıtılması, gelen ziyaretçilerin ziyaret etmesi adına önemli bir kazanımdır” dedi.

Sulu Sokak Çarşı’sında tarihi Tokat evinin restorasyonunda tamamlandığına dikkat çeken Vali Yılmaz, “Gerek Atatürk Evi, gerekse Atatürk Evi’nin yanına yapılan Plevne Müzesi ile Latifoğlu Konağı biraz daha varlıklı ailelerin hayatlarını idame ettirdiği yerler. Sulu Sokak’ta restore edilen tarihi Tokat Evi, mütevazi yaşayan vatandaşımızın yaşam şartlarını gösteren bir konak. Artık yavaş yavaş Sulu Sokak o tarihi misyonu içerisindeki görevleri tekrar üstlenmeye başlayacaktır” diye konuştu.

Sulu Sokak Çarşısı’nda restorasyonu ilk bitirilen eser Yağbasan Medresesi olduğunu ifade eden Vali Yılmaz konuşmasına şöyle devam etti: “Müze olarak değerlendirilen Bedesten’e yakın bölgede bulunan, Deveciler Hanı’nda restorasyon çalışmaları önümüzdeki günler içinde tamamlanacak. Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan binada tamamlanmak üzere. Bu anlamda bölgenin yeni turizm bölgesi olması nedeni ile güvenlik amacıyla yapılan karakolda tamamlandı. Hizmet vermeye başladı, resmi açılışı 10 Nisan’da yapılacak.”

iha
Yayın Tarihi : 23 Mart 2012 Cuma 13:22:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?