6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Tarih yeniden canlanıyor

TOKAT'TA TARİH YENİDEN CANLANIYOR

Tokat'ta bulunan tarihi eserlerin önemli bir kısmı Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilerek ayağa kaldırıldı.

Tokat'ta cami, şadırvan, Mevlevihane, hanlar ve hamamların birçoğu Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün altın çağını yaşadığı dönemde restore edildi. Kentte Yazmacılar Hanı ile Deveciler hanında ise restorasyon çalışmaları tüm hızı ile devam ediyor. Sulusokak Çarşısı'nda ise Bedesten, Arasta ve Çukur Medrese'den sonda Deveciler Hanı'nda 2009 yılında başlayan restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor. Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yaklaşık 4 milyon TL'ye mal edilecek olan restorasyon çalışmalarının bu yıl tamamlanması bekleniyor.

15-16. yüzyıllarda yapıldığı tahmin edilen mülkiyeti Fatih Mehmet Paşa Vakıfı'na ait olan iki katlı Deveciler Hanı'nda develik bölümleri bulunuyor. Anadolu'da İpek Yolu üzerinde bulunan kervansarayların şehir içi uygulamalarına güzel bir örnek teşkil eden Deveciler Hanı, yolcuların kaldığı ve yük taşıyan hayvanların dinlendiği büyük ölçekli bir tarihi mekan olması nedeniyle ayrı bir önem taşıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2011 Perşembe 09:45:02
Güncelleme :6 Ocak 2011 Perşembe 09:51:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?