3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Tarihi eser kaçakçılığına 8 tutuklama

Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nce yapılan operasyonda tarihi eser kaçakçılığı yaptığı iddia edilen 10 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Sorgulamalarının ardından adliyeye çıkarılan zanlılardan 8'i tutuklanarak cezaevine konuldu.

Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Tokat'ta tarihi eser kaçakçılığı ve izinsiz kazı yaptıkları değerlendirilen şahıslara yönelik yapılan çalışmalarda tüm yurt genelinde faaliyeti takip edilmekle olan Y.Y. isimli şüphelinin özellikle son 2 aydan beri kente dışında bazı yabancı şahıslarla beraber görülmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla operasyon başlatıldı.

Tokat merkez Kızılköy, Kılıçlı köyü, Pazar ilçesi Dereçaylı köyü ve Niksar ilçelerinde zaman zaman kaçak kazı ve tarihi eser pazarladıkları tespit edilen 10 şüpheli gözaltına alındı. Emniyet mensuplarının başarılı takip izleme ve arama işlemleri sonunda Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla başlatılan operasyonda şahısların ev, iş yeri ve araçlarında yapılan aramada kazı yapmak için kullanılan suç aletleri, 2 adet ruhsatsız tabanca ile şarjör, 10 adet CD, 90 adet çeşitli figür ve mekanların bulunduğu fotoğraflar, 23 adet Osmanlıca yazılmış tapu belgelerine el konuldu.

Gözaltına alınan 10 kişi, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet suçlarından adliyeye çıkartıldı. Nöbetçi mahkemeye sevk edilen zanlılardan M.E.Ö., K.G., Y.Y., A.T., H.Ö., B.A., S.K. ve Ü.G. isimli şahıslar tutuklanarak Tokat Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na konuldu.

iha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2007 Çarşamba 11:31:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?