3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Tarım, AB'ye entegre oluyor

Tokat tarımını 2023 yılına taşıyacak olan Tokat Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu’nun genel koordinatörlüğünü yaptığı ’Bir Köy Bir Ürün’ projesinin genel bir değerlendirmesi ve devamında AB Tarım Prosedürü ve Tokat Tarımı Üzerine Etkileri konusunda panel yapılacak.

Tarım İl Müdürü Yaşar Kavak, Tokat tarımını topyekün kalkındırmayı amaçlayan ’Bir Köy Bir Ürün’ projesiyle ilgili şuana kadar gelinen noktanın değerlendirileceği ve 2005 yılı hedeflerinin de ayrıca ortaya konulacağı bir toplantı yapılacağını söyledi.

Kavak, panelin 8 Nisan 2005 tarihinde 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı’nda saat 14.00’de yapılacağını ifade ederek, "Sinevizyon gösterisinde ’Bir Köy Bir Ürün’ projesinde bugüne kadar yapılan çalışmalar yer alacak. İlçelerimiz üzerinde yapılan çalışmalar ayrıntılı bir şekilde yer alacağı 15 dakikalık sunum yapılacak. Bunun akabinde AB Tarım Prosedürü ve Tokat Tarımı Üzerine Etkileri konusunda yapılacak olan panelin oturum başkanlığını GOPÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Akdağ yapacak. Panele TÜGEM Genel Müdür Yardımcısı Dr. Talat Şentürk, Grow Fide Genel Müdürü Dr. Hasan Ünal, Referans Gazetesi Pınar Arat, GOPÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr Kemal Esengül katılacak. Bu panelde AB süreci içersinde mevcut Tokat Tarımının etkilenmesi ve neler yapılabileceği konusu ortaya konacak. Tüm üreticilerimizin panele iştiraklerini bekliyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2005 Çarşamba 13:09:56
Güncelleme :6 Nisan 2005 Çarşamba 17:50:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?