3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

'Tarım iş kolu olarak görülmeli'

Tokat Valisi Dr. Recai Akyel, "Artık tarımı geçim kaynağı olarak değil, işimiz olarak görmemiz gerekiyor'' dedi.

Tokat'ın Zile ilçesinde Zile Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nce düzenlenen 'İlçemiz Alternatif Tarım Ürünleri ve Damlama Sulama Projesi' bilgilendirme ve tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Vali Dr. Recai Akyel'in katılımı ile yapılan toplantıya AK Parti Tokat Milletvekili Hüseyin Gülsün, Zile Kaymakamı Mehmet Eriş, Zile Belediye Başkanı Murat Ayvalıoğlu, GOÜ Rektör Yardımcısı Osman Kargacıer, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Bekçi, Tarım İl Müdürü Yaşar Kavak, sivil toplum örgütü başkan ve üyeleri, köy ve mahalle muhtarları ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Vali Akyel, bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, toprağın insana can veren dünyadaki en önemli maden olduğunu ifade ederek, "Biz bu madenin en değerlilerine sahibiz, bu yüzden çok şanslıyız. Sizlerden ricam, bu elverişli ve güzel alanlarımızı tarımın ve hayvancılığın dışında başka bir şey ile değerlendirmeyiniz. Hepimiz göreceğiz ki ileriki zamanda tarım ve hayvancılık çok değerli olacaktır. Bizler günlük saatimizin nasıl 12-13 saatini çalışmak ile geçiriyorsak, çiftçilerimizin de günlük 12 saatini işlerinin başında geçirmek ve bu mesleklerini bilinçli bir şekilde yapmaları gerekir. Günün 1-2 saati, yılın 1-2 ayı toprak ile uğraşarak tarım ve hayvancılıktan yüzde 100 verim alamayız. Artık tarımı geçim kaynağı olarak değil, işimiz olarak görmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Vali Akyel'in konuşmasının ardından toplantı, GOÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Görevlileri ve Tarım İl Müdürü Yaşar Kavak'ın konuşmaları ile devam etti. Bilgilendirme ve tanıtım toplantısının ardından Vali Akyel, İlçe Kaymakamı Mehmet Eriş ve Zile Belediye Başkanı Murat Ayvalıoğlu'nu makamını ziyaret etti. Vali Akyel, belediye başkanlığı makam girişinde bulunan Zile uçağı hakkında Başkan Ayvalıoğlu'ndan bilgi aldı.

Başkan Ayvalıoğlu, maket uçağın aslı 1935 yılında Zileliler tarafından para toplanarak alınan ve ardından Milli Tayyare Cemiyeti'ne hibe edilen savaş uçağının 15/1 ebadında küçültülmüş hali olduğunu belirterek, "Zile ilçemiz şimdi olduğu gibi yıllar önce de vatansever ve milliyetçi bir ruhla zorluklar içinde bu uçağı alarak silahlı kuvvetlerine hibe etmiştir. İmkanlar dahilinde bu maket uçağın orijinalini yaptırarak ilçemizin için bir görüntü yapacağız" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2007 Çarşamba 13:00:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?