7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Tarımda modernizasyon şart!

İl Tarım Müdürü Yaşar Kavak, amaçlarının tarım sektörünün modernizasyonu ve girdi maliyetlerini düşürerek sektörün oluşturacağı katma değerin artırılmasına yönelik teknolojik yenilikleri yaygınlaştırmak olduğunu söyledi.


Kürsel ısınma ve bunun getirdiği kuraklığa bağlı ürün arzında yaşanan sorunların, petrol fiyatlarındaki artışın üretim gidileri ve nakliye gibi maliyet unsurları üzerinde olumsuz etkilerin gıda fiyatlarına yansıdığı kaydedildi.

Bu anlamda içinde bulunduğumuz yüzyılda tarım sektörünün öneminin daha çok anlaşılmaya başladığı gerçeğinin malum olduğunu ifade eden Kavak, bu olumsuzlukları gidermenin tek yolunun orta ve uzun vade de sektörde istikrarlı ve rekabet gücü yüksek bir yapının oluşturulması ve bunun temini için gerekli alt yapı çalışmalarının hızlandırılmasının bir zorunluluk olduğunu söyledi.

Amaçlarının tarım sektörünün modernizasyonu ve girdi maliyetlerini düşürerek sektörün oluşturacağı katma değerin artırılmasına yönelik teknolojik yenilikleri yaygınlaştırmak olduğunu belirten Kavak, "İlimizde bu hedeflere yönelik çalışmalarda sistemli, planlı ve kararlı bir şekilde devam edilmektedir. Pazarlama imkanlarını geliştirmek, tüketici zevk ve tercihlerine uygun iç ve dış pazar şartlarını dikkate alan ürün üretilmesi ve bunun da istikrarlı bir şekilde devam ettirilmesi bir zorunluluktur" dedi.


Kavak, Tokat'ta yetişen tarla bitkileri, sebze ve meyvelerin 2007 yılı fiyatları ile 1.5 milyar YTL olan pazar değerini 2008 yılı sonu itibariyle 2.5 milyar YTL çıkararak milli hasılaya destek veren iller grubuna dahil olmayı ayrıca hedeflediklerini sözlerine ekledi.

İha
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 15:01:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?