7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Tarladan kurtardığı kızları ziyaret etti

Tokat'ın Yeşilyurt İlçesi Kaymakamı Salih Altun, tarlada çalışırken karşılaştığı ve babalarını ikna ederek eğitimlerine devam etme sözü aldığı kuzen 2 kızı, kayıt oldukları lisede ziyaret etti.

Keneyle mücadele konusunda vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla yaptığı ziyaretler sırasında bir tarlada çalışan Ayla ve Jale Aydın adlı kuzenleri fark eden Kaymakam Salih Altun, kızların okula gitmediklerini öğrencince, aileleriyle görüştü.

Kuzenlerin babalarını ikna eden Kaymakam Altun, Ayla ve Jale Aydın'ın liseye kayıt olmalarını sağladı.

Okulların açılmasıyla birlikte kızları eğitime başladıkları Yeşilyurt Çok Programlı Lisesinde ziyaret eden Kaymakam Altun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ayla ve Jale Aydın'ı okul üniformasıyla gördüğünde çok duygulandığını belirtti.

Kız çocuklarını okula kazandırmanın mutluluğu içerisinde olduğunu ifade eden Altun, şunları söyledi:

''Bu faaliyetlerimizde Valimiz Recai Akyel'in bize ciddi destek ve katkıları var. Bizim okul tarla, köy, kasaba demeden gezip, çocuklarımızı bulmamızı istiyor. Bu kardeşlerimizi okutma sevinci içindeyiz. Ayla ve Jale gibi Zile ve Niksar'da okuyan kardeşlerimiz var. Yeşilyurt'ta çalışkan ve idealist kardeşlerimizi bulup, lise eğitimlerini devam ettirmelerini sağlıyoruz. Ülkemizin yetişmiş bireylere ihtiyacı var.''

Kaymakam Altun, genç kızların yıl sonunda takdirname getirmeleri halinde kendilerini çeşitli hediyelerle ödüllendireceğini de kaydetti.

Ayla Aydın ise yeniden okula başladığı için çok mutlu olduğunu belirterek, okula gitmelerini sağlayan Kaymakam Altun'a teşekkür etti.

Lise eğitiminin ardından yüksek okula gitmek istediğini ifade eden Aydın, ''Polis olmayı istiyorum. Hayalim bu. Okulda arkadaşlarım ve öğretmenlerimden de çok memnunum. Hiç yabancılık çekmedim. Bir yıl ara vermiştim. Başarılı olacak mıyım diye merak ediyorum. Eğitimime ara verdiğimde çok üzülmüştüm'' dedi.

Jale Aydın da, Kaykamam Altun'un kendilerini okutmak için elinden geleni yaptığını belirterek, eğitimini tamamlayarak öğretmen olmak istediğini ifade etti.

A.A
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 20:39:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?