7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Tarladan okula dönüş

Tokat'ın Yeşilyurt ilçesi Kaymakamı Salih Altun, incelemeleri sırasında tarlada çalışırken karşılaştığı 2 kızın, aileleri tarafından okula gönderilmediklerini öğrenince kızların eğitimlerine devam etmeleri yönünde babalarından söz aldı.

Kaymakam Altun, ilçede keneyle mücadele konusunda vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla Sağlık Grup Başkanı Doktor Nihat Cinemre ve beraberindekilerle birlikte tarlada çalışan vatandaşları ziyaret etti.

Vatandaşlara keneyle mücadele yollarını anlatan Altun, kenelerin vücuda temas etmemeleri konusunda dikkatli olunmasını istedi.

Ziyareti sırasında bir tarlada aileleriyle birlikte çalışan Jale ve Ayla Aydın adlı kuzenlerle sohbet eden Altun, onlara neden okula gitmediklerini sordu. Kızların, ilköğretimi bitirdikten sonra okumak istemelerine rağmen aileleri tarafından liseye gönderilmediklerini öğrenen Altun, Jale ve Ayla Aydın'ın babalarını ikna ederek, eğitime devam sözü aldı.

Yanındaki İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziyaeddin Solmaz'a da talimat vererek, iki kızın hemen okul kayıtlarının yaptırılmasını isteyen Altun, çocukların eğitim masrafları konusunda da aileye yardım edileceğini söyledi.

AA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2008 Pazartesi 16:24:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
atılgan IP: 88.252.15.xxx Tarih : 9.06.2008 18:03:53

sn kaymakan gercekten egıtıme onem verıyor helal olsun sn kaymakam ınsanlarımıza sız ornek oluyorsunuz keneyle mucadele etmeyı bılmıyor cogu vatandas sız yaparsanız onlarda sızın gıbı yapar ben tokat merkezde oturuyorum ama sn kaymakam beyı yaptıgı ıcraatlardan dolayı cok ii tanıyorum ve tebrık edıyorum ınsallah kıymetını bılırler sn kaymakamın