20
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

'Taş düşecek' korkusu ev boşalttırdı

Kayalık bir bölgede yerleşim alanı bulunan 20 haneli Gökçe köyünün bazı sakinleri, evlerinin bulunduğu bölgenin üzerindeki kayaların tehlike oluşturması üzerine durumu yetkililere bildirdi.


Bunun üzerine evlerini boşaltan 8 aile, İl Özel İdaresince bölgeye konulan karavanda, 2 aile ise köyün eski tek katlı ilköğretim okulu binasında yaşamaya başladı.


Karavanda yaşayan köy sakinlerinden Nafiye Arslan, çatısına taş düşecek korkusuyla eve giremediklerini söyledi. Kayalık alandan sürekli evlerine doğru taş yuvarlandığını belirten Arslan, buna çare olarak karavanda yaşamaya başladıklarını anlattı.


Ömer Arslan da köy sakinlerinin evlerine çok sık taş düştüğünü ifade ederek, "Bir gece evde yatarken büyük bir gürültü koptu. Sabah baktığımda büyük bir taş kayaya takılıp orada kalmış. Eğer aşağı inseydi biz ölürdük" dedi.


Ahmet Akbaş da, bölgeye 1980 yılından itibaren kaya parçaları yuvarlandığını anlatarak, bu nedenle köyden çok sayıda kişinin göç ettiğini söyledi. Mağdur aileler, terk edemedikleri köylerinde kendileri için güvenli bir yerde ev yapılmasını istiyor.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muhlis Yeşilyurt, önümüzdeki günlerde Afet İşleri Genel Müdürlüğü'nden bir ekibin köye geleceğini belirterek, bu ekibin vereceği rapora göre köyün taşınabileceğini ya da bölgedeki taşların tehlike oluşturmaması için çalışma yapılacağını kaydetti.

AA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2009 Pazartesi 12:32:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?