2
Mayıs
2024
Perşembe
TOKAT

Taşhan'a büyük ilgi

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Tokat’ın tarihi mekanlarından Taşhan’da el sanatları sergisi açıldı.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından ortaklaşa hazırlanan serginin açılışı öncesinde konuşan Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, geçmişten gelen kültürümüzün yansıtılması konusunda yapılacak olan her türlü çalışmanın yanında olduklarını ifade ederek "El sanatlarıyla uğraşan derneğimize Çekenli İş Merkezi’nde bir kaç yerimizi tahsis ettik. Bu konuda sivil toplum kuruluşlarımızın, esnafımızın bireysel olarak bu tür işlerle ilgilenecek bütün kişilere elimizden geldiği ölçüde destek veriyoruz" dedi.

Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu da, Tokat’ta küçük el sanatkarlarının fedakarlık ve feragat içersinde yürütüldüğünü ifade ederek, "El sanatlarımız bu meslekleri imkansızlıklar içersinde yürütmeye çalışan hemşehrilerimizin ayakları üzerinde durmaya çalışıyor. Bu arada bizler kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarını geriye kazanma yönünde faaliyetlerimizin yanında ileriye dönük olarak da küçük objeler şeklinde turistik eşyalar üretilmesine destek veriyoruz. Tokatlı hemşehrilerimiz Tokat’a sahip çıkıyor. 86 tane fabrikanın kurulması için karar vermiş olmaları bunun en büyük göstergesi" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından sergi, Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu ve Belediye Başkanı Adnan Çiçek tarafından açıldı. Sergide tahta baskı kalıbı hazırlayan ustalar, yazmacılar ve bakırcıların yanısıra Şoförler Odası Genel Sekreteri Mustafa Erdoğan tarafından açılan minyatür araba standı da ilgi gördü.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2005 Çarşamba 17:35:49
Güncelleme :22 Nisan 2005 Cuma 14:56:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?