7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Taşhan'da 'Geri Dönüşüm Sergisi'

Çevre ve Orman Müdürü İhsan İkinci, sanayileşme ve istihdam yaparken hiç kimsenin çevreyi kirleteme hakkına sahip olmadığını söyledi.

Tokat'ta 5 Haziran 'Dünya Çevre Günü' kutlamaları İl Çevre ve Orman Müdürü İhsan İkinci'nin Atatürk anıtına çelenk sunması ile başladı. Vali Dr. Recai Akyel, daire müdürleri ve öğrencilerinin katıldığı programın açılışı konuşmasını yapan İkinci, özellikle son yıllarda sanayileşme ve kentleşmenin büyümesinin çevre sorunlarını beraberinde getirdiğini kaydetti.

İkinci, hiç kimsenin sanayileşme ve istihdam yaparken çevreyi kirleteme hakkına sahip olmadığını belirterek, "Biz bunları söylerken yatırımcıların karşısında değiliz. Biz diyoruz ki, yatırım yaparken çevreyi kirletmeme adına arıtma tesisini, deşarjını, emisyonlarını alın diyoruz. Çünkü burada bulunan tüm çocukların geleceğinden bizler sorumluyuz" dedi.

Vali Dr. Recai Akyel ise, gelişen teknoloji ve çılgın tüketimin çevreye zarar verdiğini belirterek, "Tüketimimizde ölçülü olmalıyız. Kesinlikle geri dönüşüm sistemlerini kurmalıyız. Enerjinin tükenebileceğini düşünerek ölçülü kullanmalıyız. Kalkınmamız dengeli ve çevreye duyarlı olmalı" diye konuştu.

Etkinliğin ardından Taşhan'da Halk Eğitim Merkezi tarafından 'Geri Dönüşüm Sergisi' açıldı. Vali Yardımcısı Bayram Gale ve İl Çevre ve Orman Müdürü İhsan İkinci tarafından açıldı. Sergide yoğurt kapları, çam kozalakları, tuvalet kağıdı ruloları vb. malzemelerden yapılan hediyelik eşyalar sergilendi. Geri dönüşümü sağlanan eserler arasında ise naylon poşetten yapılan sarımsak bağı dikkat çekti.

.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 15:44:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?