30
Mayıs
2024
Perşembe
TOKAT

Taşhan'da Zafer Bayramı etkinliği

Tokat'ta, Jandarma Bölge Komutanlığı tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında Taşhan'da program düzenlendi.


Kentin tarihi mekanlarından Taşhan'da halkın katılımıyla yapılan Zafer Haftası kutlamalarına Vali Vekili Şükrü Çakır, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Bulut Ömer Mimiroğlu, Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Halil İnal, Tokat Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Uğur Akbulut, GOÜ Rektörü Prof. Dr. Zehra Seyfikli, 48 Piyade Alay Komutanı Piyade Kıdemli Albay Fahrettin Dörkol, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Hüseyin Tosunlu, İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, Reşadiye Belediye Başkanı Rafet Erdem ve çok sayıda davetli katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Jandarma Maliye Yüzbaşı Zeki Mesut Tekin, bugünün, bağımsızlığın ne büyük fedakarlıklarla kazanıldığını ne çileler çekildiğini hatırlama günü olduğunu söyledi. Tekin, "Bugün, bağımsızlık mücadelemizin lideri ve Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatanı için hayatını hiçe sayan kahramanlara minnet ve şükranlarımız sunma günü. Bugün, ay-yıldızlı bayrağın altında Anadolu topraklarından bir daha ayrılmamak üzere toplanan yüce milletimizin vatanımızı parçalamaya çalışanlara nispet kenetlenme günü. Bugün, Türk'ün kahramanlık destanının yazıldığı gün. Bugün, Zafer Bayramı" dedi.


Daha sonra kürsüye gelen Vali Vekili Şükrü Çakır ise büyük zaferin 87. yıl dönümünün herkese kutlu olmasını dileyerek, "Zafer Bayramı dolayısıyla daha önce Garnizonlarda yaptığımız bu programı bugün Taşhan'da halkımızın sıcak ilgi sevgi ve alkışları arasına getirdiğiniz için teşekkür ediyorum. Taşhan bu gönül muhabbetinin, milli varlığın ve milli birliğin kenetlendiği güzel mekanlardan birisi olmayı da bu akşam yaşıyor" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Kızık Folklor ekibi ile Reşadiye Kolbastı ekibi gösteri yaparken, davetlilere müzik ziyafeti verildi.

İha
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2009 Perşembe 09:10:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?