3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Taşkınların sebebi hava değişimi

Tokat Meteoroloji Bölge Müdürü Muharrem Şahin, ani hava sıcaklığı ve rüzgarın dağlarda bulunan karın erimesine yol açtığını ve sonucunda da suların yükseldiğini söyledi. Muharrem Şahin, ani hava sıcaklığı ve rüzgarın dağlarda bulunan karın erimesine yol açtığını ifade ederek, "Ani hava sıcaklığı nedeniyle eriyen kar, su seviyesinin yükselmesine neden oldu. Yarından itibaren yağışlı havanın ilimizin doğusuna doğru kaymasını bekliyoruz. Hafta sonu parçalı bulutlu hava bekliyoruz. Pazar günü ise ilimiz yeni yağışlı havanın etkisine girecek. Pazartesi günü yağmur şeklinde etkili yağış bekliyoruz" dedi.

Şahin, son 3 günde Tokat il merkezinde metrekareye 55 kilogram yağış düştüğünü belirterek, "İl merkezinde son 24 saatte 30 kilogram yağış aldık, Turhal İlçesi’nde de aynı oranda yağış yaşandı" diye konuştu.

Öte yandan Turhal İlçesi’nde yaşanan sel felaketi sonrası il merkezinde de yağışlı hava etkisini gösterdi. İl merkezinde kısa süren şiddetli yağmur sonrası, sokak ve caddeler yağmur suları ile doldu. Yağışlı hava nedeni ile Cumhuriyet Meydanı’nı su kaplarken, araçlar su dolu yolda ilerlemekte güçlük çekti.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2005 Perşembe 16:00:58
Güncelleme :7 Mart 2005 Pazartesi 13:42:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?