6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

TEKEL işçisinin eylemi devam ediyor

Tek Gıda İş Sendikası Şube Başkanı Suat Karlıkaya, TEKEL işçilerinin fabrikayı alan firma yetkililerini fabrikaya girmesini engellemek amacıyla çadırda nöbetleşe beklediğini söyledi.

TEKEL Tokat Sigara Fabrikası'nın özelleştirilmesinin ardından fabrika binası giriş kapısı önünde çadır kuran işçiler eylemlerine devam ediyor. Basın mensuplarına sendika binasında eylem süreciyle ilgili açıklamalarda bulunan Karlıkaya, TEKEL'de özelleştirmenin ardından belirsizlik yaşandığını kaydetti.

TEKEL ve çalışanlarının şu an için durumunun ne olacağının belli olmadığını belirten Karlıkaya, "TEKEL işçisi fabrikayı alan firma yetkililerini fabrikaya girmesini engellemek amacıyla çadırda nöbetleşe beklemeye devam ediyor. Önümüzdeki süreç içerisinde eylemlerimiz devam edecek. Şuana kadar sendikamıza bu işçinin, fabrikanın ne olacağı şeklinde bir bilgi gelmedi. TEKEL'in özelleştirme ihalesinde bir değişiklikle TEKEL çalışanlarını yaprak tütünlere geçişi gündemde.

Ama yaprak tütüne geçtiğimizde sigara üretiminin olmadığı bir TEKEL'de yaprak tütünün ömrü ne kadardır? Bunların hesabı yapılmadan, sorulmadan bu direnişlerimize son vermeyi düşünmüyoruz. Birileri bize yazılı güvence vermesi gerekiyor. Bizler içki bölümünün özelleşmesinde söz verenlere güvenmekle en büyük hatamızı yaptık. 2 bin çalışanımızı içki bölümünde bıraktıktan sonra Yozgat, Diyarbakır içki fabrikası çalışacak diyenlerin bu fabrikaları kapatıldı" dedi.

Karlıkaya, bu özelleştirilmenin biran önce durdurulmasını istediklerini özelleştirmenin sadece TEKEL işçisini değil tütüncülükten geçimini sağlayan 170 bin kişinin sorunu olduğunu sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Mart 2008 Salı 18:19:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?