3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Tekel'de son teklif tarihi 25 Ocak

TEKEL ve bağlı ortaklığı Sigara Sanayii İşletmeleri ve Ticareti AŞ'ye ait sigara üretim işi ile ilgili varlıklarının satış ve mülkiyetin gayri ayni hak (intifa) tesisi yöntemiyle bir bütün halinde özelleştirilmesine ait duyuru, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığının (ÖİB) duyurusuna göre, varlık satışı yöntemiyle gerçekleştirilecek ihalede, son teklif verme tarihi 25 Ocak 2008 olarak belirlendi. Özelleştirme kapsamında, İstanbul, Adana, Ballıca, Bitlis, Malatya ve Tokat Sigara Fabrikaları satılacak.

Adana, Ballıca, Bitlis, Malatya ve Tokat sigara fabrikaları ile bu fabrikaların kullanımında bulunan taşınmazlar, İstanbul, Adana, Ballıca, Bitlis, Malatya ve Tokat sigara fabrikalarının envanter kayıtlarında yer alan makine ve teçhizat, yedek parça, ham madde, yarı mamul ve mamul stokları ile sarf malzemesi nitelikli varlıklar, işletme malzemeleri ve üretim faaliyetinde kullanılan tüketim malzemeleri, sigara markaları ve yeni marka başvuruları, Sigara Pazarlama ve Dağıtım A.Ş başmüdürlüklerinin depolarında ve başmüdürlüklere bağlı perakende satış mağazalarında mevcut tütün mamulü stokları, satış, İstanbul Sigara Fabrikası ve bu fabrikaların kullanımında bulunan taşınmazlar ile Şirket Genel Müdürlük binası, mülkiyetin gayri ayni hak tesisi yöntemleri ile özelleştirilmek üzere ÖİB tarafından bir bütün halinde ihale edilecek.

Kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek ihalede katılımcılardan 30 milyon dolar tutarında geçici teminat bedeli alınacak.

İstekliler söz konusu varlıklar hakkında hazırlanan ihale şartnamesi ve tanıtım dokümanını, Özelleştirme İdaresi Başkanlığından bedeli karşılığı temin edebilecekler.

Teklifler ise ihale şartnamesi ve tanıtım dokümanında belirtilen hususlar dikkate alınarak, 25 Ocak 2008 tarihinde saat 18.00'e kadar idareye elden teslim edilecek.

AA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2007 Perşembe 11:47:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?