3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Telekom'u 5 milyon YTL zarara uğratan çete

Tokat'ta, Türk Telekom A.Ş.'yi 14 ilde 5 milyon YTL zarara uğrattıkları iddia edilen 8 kişi tutuklanırken, 4 kişinin ise sorgusunun devam ettiği bildirildi.

Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Tokat'ta arazide kamunun korumasına bırakılmış olan havai-telefon tellerinin zaman zaman faili meçhul kişiler tarafından kopartılarak çalınması suretiyle 2006 yılında 700 kilogram bakır telefon telinin çalındığını tespit eden Tokat İl Jandarma Komutanlığı'nın Cumhuriyet Başsavcılığı'na olayı bildirmesi üzerine operasyon yapıldı. Düzenlenen operasyonda 2006 yılında Tokat Merkez Gökçe köyü ile Kömeç köyü, 2007 yılında Küçükbağlar ve Sütlüce köylerinde Türk Telekomünikasyon A.Ş.'ye ait havai bakır telefon tellerinin çalınması ile sonuçlanan 'organize bakır tel hırsızlığı' olayıyla ilgili olarak yakalanan şüphelilerden; A.A, C.A., A.A, T.A., İ.A., İ.A., A.A. ve B.A isimli şahıslar kullandıklara 4 adet binek oto ve minibüs ile birlikte yakalandı. Adliyeye çıkarılan şahıslar, 'suç işlemek amacı ile örgüt kurma, suç örgütü üyesi olmak, örgüt faaliyetleri kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarından hırsızlık yapmak, hırsızlık malını satın almak' suçlarından tutuklanarak Tokat Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi.

Devam eden soruşturma sonunda şüphelilerle iltisaklı olduğu değerlendirilen ve Ankara, Çorum, Gaziantep illerinde hurdacılık yapan R.G., Ö.Ç., A.K. ve C.B. isimli şüphelilerin ise Tokat'a getirtildikleri ve haklarında yapılan soruşturmaların halen sürdürüldüğü bildirildi. Adı geçen şüphelilerin suç ortaklarıyla birlikte Şanlıurfa, Mersin, Zonguldak, Samsun, Sivas, Çorum, Tokat, Yozgat, Osmaniye, Amasya, Kastamonu, Kilis, Gaziantep ve Kayseri olmak üzere toplam 14 ilde bu suçları işledikleri ve Türk Telekom A.Ş.'yi 5 milyon YTL maddi zarara uğrattığı tespit edildi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2007 Çarşamba 22:55:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
arda kaan demirel IP: 88.230.253.xxx Tarih : 26.06.2007 12:30:23
hepsini kınıyoruzz