7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

TEMA Başkanı Karaca, Tokat'ta

Türkiye Erozyonla Mücadele Vakfı (TEMA) Mütevelli Heyeti Başkanı Hayrettin Karaca, TEMA Vakfı tarafından yapılan teraslama çalışmalarını yerinde görmek için Tokat’a geldi.

Tokat Gaziosmanpaşa Lisesi Konferans Salonu’nda öğrencilere kısa bir konuşma yapan TEMA Mütevelli Heyeti Başkanı Hayrettin Karaca, bazı örnekler vererek erozyonla mücadele edilmesi konusunda uyarılarda bulundu. Karaca, "Toprak bizim için neden bu kadar önemlidir? Çünkü, her şeyden önce üzerinde yaşıyoruz ve hayatımızı devam ettirebilmemiz için toprağa ihtiyacımız var. Erozyon olursa suyumuz, yiyeceğimiz, giyeceğimiz olmaz. Erozyon olursa neşem de ölür" dedi.

TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Gökyiğit ise konuşmasında erozyon ile mücadelede en etkin mücadelenin yeşil örtü olduğunu belirterek, "Dünyanın başına büyük bir bela geldi biliyorsunuz. Dünya ısınıyor, iklimler alabora oluyor ve su kaygısı başlıyor. Bundan dolayı yeşil örtüyü korumalıyız. Yapraklar fotosentez fabrikaları. Doğa her zaman insana yol gösteriyor" diye konuştu.

TOKAT (İHA) -
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2004 Perşembe 12:08:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?