3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Terör mitingi ertelendi

Tokat'ta, şehit cenazesinde yaşanan olayın teröre karşı yapılması planlanan mitingde de yaşanabileceği endişesiyle mitingin ileri bir tarihe ertelendiği bildirildi.

Tokat Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Mehmet Çatalyürekoğlu, 47 sivil toplum örgütü ile "Teröre Tel'in" mitingi yapmak için karar aldıklarını, fakat Zile ilçesinde şehit cenaze töreninde yaşanan çelenk parçalama olayı sonucu mitingde de bir gerginlik yaşanabilir düşüncesiyle mitingin ertelendiğini söyledi.

Çatalyürekoğlu, sivil toplum örgütlerinin mitingin siyasallaşmaması için Şehit Ailelerine Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği adı altında yapılmasına karar verdiğini hatırlatarak, "Bu süreç içerisinde mitingi yapmak için derneğimiz bünyesinde komite kurduk. Ancak Erzincan'da şehit olan Zileli Ahmet Bilgiç'in cenaze töreninde yaşanan olayların yapılacak mitingde de nahoş olaylara yol açacağı endişesi ve siyasi olay yaşanmaması için ileri bir tarihe aldık. Tarihini henüz belirlemedik. Basın açıklamasıyla konu kamuoyuna duyurulacak" dedi.

Çatalyürekoğlu, ertelenen mitingde bir gerginlik çıkacağına şahsen inanmadığını belirterek, "Ama toplumda bugünlerde siyasi ortam gergin. O bakımdan herhangi bir taşkınlık olur diye bunu erteledik" diye konuştu.

Erzincan'ın Kemah ilçesinde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit düşen Jandarma Komando Onbaşı Ahmet Bilgiç, memleketi Tokat'ın Zile ilçesine bağlı Çayır köyünde 12 Haziran 2007 tarihinde toprağa verilmişti. Cenaze töreninde bir vatandaş, Turhal Belediyesi'ne ait çelenge saldırmıştı.

iha
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2007 Salı 17:43:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bedrettin ufuk IP: 88.238.110.xxx Tarih : 21.06.2007 20:43:17
siz miting yapsanız ne olacak mitingi devletin yapması lazım bak o zaman şehit düşüyomu