2
Mayıs
2024
Perşembe
TOKAT

'Terör tekrar gündeme geldi'

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı Hasan Macit, Türkiye’nin çok sıkıntılı bir süreçten geçtiğini söyleyerek, "Terör konusu tekrar gündeme geldi" dedi.

Bir dizi temasta bulunmak için Tokat’a gelen DSP Genel Başkan Yardımcısı Macit, partisinin İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Macit, Türkiye’nin çok sıkıntılı bir süreçten geçtiğini söyleyerek, "Terör konusu tekrar gündeme geldi, tekrar can almaya başladı. Gerçekten üzüntü verici bir olaydır. Ama iktidara baktığımızda terörü önleme noktasında bir gayreti de yoktur. Sayın Kara Kuvvetleri Komutanımız, AK Parti iktidarının, yani hükümetin Irak’ta bir politikası yok demişti. İşte bu politikasızlık, terörü tekrar gündeme taşımıştır. AK Parti iktidarının kayıtsızlığı, terörü tekrar hortlatmıştır. Umarım bu konu bugünden itibaren kapanmış ve çözülmüş olur’’ dedi.

Basın mensuplarının terör konusundaki soruları üzerine Macit, partisinin iktidar olduğu yıllarda yaptığı çalışmalar sonrasında terör olaylarının bittiğini savunarak, ’’5 yıldır Türkiye ve Türk halkı terör belasından kurtulmuş bir şekilde yaşadı. Türkiye’nin neresine giderseniz gidin bu bela ortadan kalkmış olarak görüldü. Çünkü o zaman uygulanan ciddi bir politika, terör örgütünü başsız bırakmış ve bitirmişti. Daha sonraki yıllarda AK Parti iktidarının uyguladığı politikalar, daha doğrusu politikasızlık, bunu tekrar gündeme taşımıştır. Terörün kaynağı Kuzey Irak’tır. Kuzey Irak’ta biliyorsunuz Türkiye’nin bir güvenlik gücü vardı bizim hükümetimiz döneminde. AK Parti iktidarının beceriksizliği yüzünden oradaki Türk askerinin başına çuval geçirilmiştir. O gün tepkisiz kalan AK Parti, bugün terör olaylarının çıkmasının zeminini hazırlamıştır. Sayın başbakan, stratejik ortağımız diyor ABD’ye. Peki stratejik ortak, ortağının askerinin başına çuval mı geçirir? Bunu söylemekle ben utanıyorum. Bunu tekrar gündeme getirmekle utanıyorum. Acaba yetkisi elinde olan AK Parti iktidarı hangi tepkiyi gösterdi? Tepki görebildik mi o zaman? Ne o zaman görebildik ne bu zaman görebildik. İşte bunlar hep bir etkisizleştirme ve PKK terörünün tekrar gündeme taşınması, tekrar hortlatılması politikasıydı. Bugün stratejik ortak, diğer ortağın askerine, güvenlik birimlerine, kamu kurumlarına ve halkına zarar veren bir terör örgütünü besler mi, destekler mi? Bugün ABD bilgisi dahilinde olmayan bir hareket Irak’ta yaşayabilir mi, Türkiye’ye geçebilir mi? Geçemez. Demek ki stratejik ortak dediği ABD’nin, bu konuda bir etkisizliği, bir tepkisizliği var" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2005 Pazar 00:04:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?