3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

TESOB'dan kadın girişimcilere destek

Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Mehmet Bekçi, "Kadın Girişimcileri Destekleme" projelerinden bir tanesinin kabul edildiğini söyledi.

TESOB olarak yaklaşık 500 bin euroluk projelerinin AB hibe programında var olduğunu ifade eden Başkan Bekçi, kadınlara yönelik istihdam oluşturmaya yönelik olarak çalışmalarının başladığını kaydetti. Başkan Bekçi, bu projelerden "Kadın Girişimcileri Destekleme" projesinin kabul edildiğini belirterek, "Bu ay içerisinde çalışmalara başlanacak. Bu bir yıllık süreçte devam edecek bir proje. Kadınlarımızı meslek edindirmeye yönelik el sanatlarıyla ilgili kurslar düzenlemek suretiyle hanımlarımızı bu ticari faaliyetleri içerisine çekmeye çalışacağız. Bu ilk yıllık projemiz ikinci aşamada ise bugünkü rakamlarla kurslarımıza iştirak eden bayanlara iş yeri açabilmeleri için AB programından kredi desteğinde de bulunacağız. Kadınlarımızı yerel ekonomiye kazandırmak aile bütçelerine destek olma adına yapacağız" dedi.

Kadınların ürettikleri el işi ve çeşitli ürünleri dış ülkelere pazarlama imkanı da sağlayacaklarını belirten Başkan Bekçi, "294 bin 500 euroluk bir projemiz daha var. Bu projemizde kabul görürse hanımlarımızın el işi ürünlerini dış ülkelerde Almanya, Fransa, Belçika, Hollanda da bulunan mesleki örgütlerle bir araya gelmek suretiyle yapımlı olan ürünlerin pazarlanmasını gerçekleştireceğiz. Kuracağımız bir şirketle bu ürünleri pazarlamaya çalışacağız" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2007 Pazartesi 12:00:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?