6
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

THY inceleme için heyet gönderiyor

Türk Hava Yolları'nın (THY) Tokat'a sefer yapabilmesi için bir heyetin havaalanında incelemelerde bulunacağı bildirildi.


Atlasjet Havayolları’nın haftanın 3 günü yaptığı İstanbul-Tokat seferini durdurması üzerine havaalanına THY uçaklarının sefer yapması için girişim başlatıldı. Bu kapsamda THY filosundaki A 319-312 tipi 124 kişilik uçakların 1925x30 boyutundaki Tokat Havaalanı’na inip inemeyeceği yönünde uzman bir ekibin inceleme yapacağı bildirildi. AK Parti Tokat Milletvekili Hüseyin Gülsün, Tokat Havaalanı’nın en kısa sürede tekrar hizmete girmesi için tüm imkanları seferber ettiklerini söyledi.

Gülsün, THY'nin elinde Tokat Havaalanı’na inebilecek kapasitedeki uçağın araştırmasının yapıldığını ifade ederek, "Pazar günü Ankara'dan uçakla Tokat Havaalanı’na uzman bir ekiple gelerek incelemelerde bulunacağız. 124 kişilik uçakların Tokat Havaalanı’na inip inemeyeceği yönünde tereddütler var. Yapılan incelemede konu netlik kazanacak.

Mevcut uçaklar havaalanına inebilirse, kısa sürede seferler başlayacak. İnemez ise mart ayında THY'nin filosuna katılacak uçakları beklemek durumunda kalacağız" dedi.


Öte yandan, Tokat Havaalanı ile aynı tarihte seferlerin durdurulduğu Uşak'a THY'nın ocak ayının ilk haftası seferlerini başlatacağı öğrenildi

İha
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2008 Cuma 13:17:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?