3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Tıka basa taşımalı eğitim

Türkiye'de yeni eğitim öğretim yılında belediye sınırları içerisinde bulunan yerleşim yerlerinin taşımalı eğitim kapsamından kaldırılması neden ile 12 öğrenci tıka basa bindikleri bir otomobile okula gidip geliyor.


Tokat, taşımalı eğitim veren okulları arasında yer alan Vali Mehmet Özgün İlköğretim Okulu'na çevre belde ve köylerden öğrenciler minibüslerle taşımalı olarak getirilip götürülüyor. Okula yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta bulunan Kemer Bağları'nda ikamet eden öğrenciler ise yürüyerek gidip gelmek zorunda kalıyor. Öğrenci velilerinden Muzaffer Şahin, kendi 2 çocuğu ile birlikte mahallede bulunan öğrencileri de otomobiline bindirerek okula gönderip getiriyor.

12 öğrencinin zorla üst üste bindiği otomobille okula gitmek zorunda kaldıklarını ifade eden Şahin, "Okul eve uzak. Küçük çocuklar gidip-gelemiyor. Tehlikeli amma okula böyle çocuklarımızı götürmek zorunda kaldık. Büyüklerimiz ya bizim mahallemizdeki okulu tekrar açsın yada 'taşımalı' eğitim versinler. Bu konuda kışın ne yapacağız bilemiyoruz" dedi.


Öğrenciler de seslerine yetkililerin kulak vermesini isteyerek eski sisteme dönülmesini istedi.
Öte yandan yeni öğretim yılı ile birlikte belediye sınırları içinde kalan yerleşim yerlerinde taşımalı eğitim sisteminin kaldırıldığı kaydedildi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2007 Cuma 22:25:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murafet özdemir asrin güres agasid IP: 87.178.80.xxx Tarih : 19.10.2007 23:44:17

SAYIN YETKILILER SAYIN IDARECILER SAYIN CUMHURUN CUMHUR BASKANI SAYIN DEVLETIN DEVLET BASKANISU RESIMDE GÖRDÜGÜMÜZ MANZARA BU MEMELEKETIN EFENDISI KÖYLÜNÜN COCUGUNUN MANZARASI DÜSÜNÜN BIR UFAK ARABAYA ONIKI ONÜC COCUK BINIYORSA BU COCUGUN OKUDUGU SINIF YÜZ COCUKDAN ASSAGIDEYILDIR RESIME IYI BAKIN BU RESIM SIZE NELER HATIRLATIYOR O GÜZEL O MINIMINI YAVRUCAKLAR GÖZLERI PIRIL PIRIL GELECEGIN BIRER BILIM ADAMLARI SEVDASI VAR ONLARIN DUYGUSUNDA BU GÜZEL COCUKLARIMIZI ÜSÜTMEYELIM BUNLAR OKUSUNLAR BUNLAR MADUR OLMASINLAR BUMU TÜRKIYENIN KALKINMA VE ADALETI BUMU TÜRKIYENIN GELECEGI LÜTFEN BUNA SAHIP CIKALIM SAYGILARIMLA O MINIK YAVRULARA BURADAN SELAMLARIMI GÖNDERIYORUM VE AYRICA GÖZLERINDEN ÖPÜYORUM