20
Mayıs
2024
Pazertesi
TOKAT

Tiryakilerden yasağa ilginç çözüm

Türkiye'de sigara yasağı kapsamını genişleten yasanın yürürlüğe girmesinin ardından sigara tiryakileri kendilerine göre yöntemler bulmakta gecikmedi.

Eğlence hizmeti veren yerler, lokantalar, kahvehaneler dahil kamu ve özel hukuk kişilere ait tüm binaların kapalı alanlarında tütün ürünlerinin tüketiminin yasaklanmasının ardından sigara tiryakileri yasaya adapte olmaya çalışıyor.

Tokat'ta okey oynarken sigara özlemi duyan Sabri Haylanç, sigarayı yakmadan ağzında tutarak yasağa karşı çözüm bularak sigara özlemini giderirken, diğer arkadaşları ise oyuna ara vererek açık havada sigara içmeyi tercih etti. Haylanç, yasadan memnun olmadıklarını ifade ederek, "Sigarayı yakmadan ağzımda tutuyorum. Arada kahveden dışarı çıkıp içiyorum. Yazın dışarı çıkıp sigaramızı içiyoruz. Ama kış gelince ne yapacağız bilemiyorum " dedi. 50 yıllık sigara tiryakisi olduğunu belirten 77 yaşındaki Hüsnü Telek de yasandan memnun olmadığını, sigara içen ve içmeyenler için ayrı bir bölüm yapılmasını istediklerini söyledi.

40 yıldır sigara içtiğini ifade eden Burhan Özarslan ise evde eşinin, çarşıda ise kahvecinin sigara içmesine izin vermediğinden dert yanarak, "IV. Murat
milletin kellesini kesti sigarayı yine içtiler. Sadece içmemek konusu ise genel olarak yasaklasınlar, satmasınlar, üretmesinler. Biz de içmeyelim. Belki bizden sonra gelen nesil içmez en azından" diye konuştu. 11 yıllık kahve işletmecisi Hüseyin Yıldırım da sigara yasağının yürürlüğe girmesinden sonra olumsuz yönde etkilendiklerini söyledi.

Kahve kültüründe sigaranın vaz geçilmez olduğunu ifade eden Yıldırım, böyle giderse bir çok kahvecinin iş yerini kapatacağını ileri sürerek, "Sigara içenler, içmeyenler diye bölüm olarak ayrılsın veya kahvehaneler ve eğlence yerlerinde sigara yasağı kaldırılsın" şeklinde ifadeler kullandı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2009 Pazartesi 16:52:21
Güncelleme :20 Temmuz 2009 Pazartesi 16:59:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
eRDi IP: 78.186.76.xxx Tarih : 21.07.2009 09:15:12

değerli tiryaki arkadaşlar; Kiminiz 40 kiminiz 50 yıllık dostum! dediğiniz sigaralarınızı bırakmak istemiyorsunuz. İçin arkadaşlar bir sözümüz yok. Amma bir de içmeyenleri düşünün. kahvede üç beş kişinin içtiği sigarayı soluyan içmeyen birisi sanki onlarca sigara içmiş gibi pasif içici olarak zehirleniyor.Kanun sigara içmeyin filan demiyor. Sadece kapalı alanlarda sigara içemezsiniz diyor. Kapalı alanlar sadece sizlere ait değil. Arkadaşlar illerden belediyeler birer otobüs kaldırsın ve sigara nedeniyle Onkoloji hastanelerinde gırtlakları delinerek nefes alabilenleri, akciğerleri külbastı olduğu için nefes alamayanları bir gözlemlesinler. Ondan sonra devam inşaallah diyorlarsa DEVAM İNŞAALLAH .Lütfen biz sigara içmeyenler sizlerle birlikte daha uzun süre bu dünyayı paylaşmak birlikte yaşamak istiyoruz. SAĞLIKLI NİKOTİNSİZ BİR DÜNYAYA PENCERELERİMİZİ AÇMAK İÇİN HAYDİ TEMİZ HAVAYI SOLUMAYA.