3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Tokat, bu projeye kilitlendi

Kazova-Kelkit Topçam 3. Altın Domates Festivali kapsamında Toprak ve Su Kaynakları Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nde tarla günü düzenlendi. Tokat Valiliği koordinasyonunda yürütülen "Bir Köy-Bir Ürün" projesi kapsamında desteklenen "İhracata Yönelik Yüksek Verimli Sırık Domates Çeşitlerinin Belirlenmesi" çalışmaları çerçevesinde yapılan tarla gününde mühendis Mehmet Demir, projeyle ilgili bilgi verdi.

Projenin amacının Tokat'ta yoğun bir şekilde üretimi yapılan sırık domates çeşitlerinden özellikle ihracata yönelik çeşitlerin belirlenmesi olduğunu ifade eden Demir, "Bu amaçla verimlilikleri ve kalite açısından uygunluklarının araştırılması amaçlanmıştır'' dedi.

Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu ise, dünyadaki domates üretiminde Türkiye'nin üçüncü sırada olmasının sevindirici olduğunu dile getirerek, "5 yıllık süreç içerisinde ülkede domates üretiminde kalite yönünden artış sağlayacağız. Enstitümüz Tokat'ta gerçekten bir ilki gerçekleştiriyor. Yöreye uygun türdeki ürünlerin farklı tiplerde yetiştirilmesi gibi bir hizmetleri var. Bu tür çalışmaların çiftçimize yarar getireceğini baştan bu yana biliyorum" diye konuştu.

Toprak ve Su Kaynakları Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nde yapılan tarla günü etkinliği üretim yapılan tarlalarda yapılan incelemeyle sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2005 Salı 12:56:24
Güncelleme :2 Ağustos 2005 Salı 12:59:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?