3
Mayıs
2024
Cuma
TOKAT

Tokat, haftaya karlı başladı

Tokat’ta dün gece başlayan ve sabaha kadar etkisini sürdüren kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, 100’e yakın köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi. Kar kalınlığı il merkezinde 11 santimetre, yüksek kesimlerde ise 15 santimetre olarak tespit edildi.

Kar yağışının devam etmesi halinde kapalı köy yolu sayısının artabileceği ifade edilirken Karayolları ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Tokat-Sivas karayolunda gece etkili olan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle zincirsiz araçlar trafiğe çıkartılmazken sabah saatlerinden itibaren bu araçlara izin verildi. Şehir merkezinde de etkili olan kar yağışı, belediye temizlik ekiplerini harekete geçirdi. Belediye temizlik ekipleri günün ilk ışıklarıyla birlikte karla mücadele çalışmalarına başladı.

Meteoroloji Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Yıldırım, yağışlı ve soğuk havanın bugünden itibaren bölgeyi terk edeceğini belirterek, "Kar kalınlığı il merkezinde 11 santimetre, yüksek kesimlerde ise 15 santimetre olarak tespit edildi. Ancak Salı günü yağış beklemiyoruz. Soğuk ve yağışlı hava ilimizi bugün terk edecek" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2005 Pazartesi 12:35:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?