7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Tokat, seramikle tanınacak

TOKAT, SERAMİKLE TANINACAK

Tokat'ın tarihi değerleri seramik üzerine işleyerek hediyelik eşya haline getiren Mustafa Fırtına, kente turist gelmemesinden yakındı.

Taşhan'da bulunan el sanatları galerisinde kentin tarihini yansıtan ürünler ilgi görüyor. Seramik tabak, şişe, nargile, vazo, kaşık vb. ürünler üzerine Tokat kalesi, Mevlevihane, Taşhan, Saat Kulesi ve bazı tarihi mekanların yer aldığı hediyelik eşyalar vitrinleri süslüyor. El Sanatları Galerisinin sahibi Mustafa Fırtına, Tokat'ta hediyelik eşya denilince akla yazma, sofra bezi, ceviz sandık vb. ürünler geldiğine dikkat çekerek, "Bizde bir farkındalık olsun kentin tarihi değerlerini hediyelik eşyalar üzerinde yerleştirerek tanıtım yapalım istedik. Daha önceden sipariş usulü yaptırdığımız bu ürünleri ustamızın yardımı ile kendimiz yapmaya başladık. Çok fazla çeşide bu figürler işlenebilir. İmkanlar ölçüsünde bunları da hayata geçirmeyi arzu ediyoruz. Tek sıkıntımız beklediğimiz kadar ilimize turist gelmiyor" dedi.

Taşhan'ın önünden geçip de yıllarca içeriye girmeyen Tokatlıların olduğunun altını çizen Fırtına, "Tokat'ta 6 ayın yaz, 6 ay kış var. Kış olduğu sürece Taşhan tamamen canlılığını kaybediyor. Yaz sezonunda tekrar canlanıyor. Fakat Tokat'ta ikamet edipte Taşhan'ı gezmeyen insanlarımız var. Atalarımız bizlere böylesine güzel tarihi eser bırakmış. Devletimizde en güzel şekilde buraların restorasyonun yaparak halkın hizmetine sunmuş. Ama tanıtımını yapamıyoruz. Üniversiteli öğrenciler dahi buraları bilmiyor. Taşhan'daki esnafımızın birçoğu bu anlamda kirasını ödeyecek durumda değil. Biz hem ticaret hem de kentin tarihi değerlerini hediyelik eşyalar üzerinde tanıtmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

TOKAT, SERAMİKLE TANINACAK
TOKAT, SERAMİKLE TANINACAK
İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2011 Çarşamba 17:38:02
Güncelleme :13 Temmuz 2011 Çarşamba 18:29:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?