8
Mayıs
2024
Çarşamba
TOKAT

Tokat: 2. Domates Şenliği hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor...

Tokat Valiliği'nde Vali Yardımcısı İzzet Ercan başkanlığında yapılan toplantıya, Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çetin, Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, ilçe kaymakamları ve daire müdürleri katıldı. Vali Yardımcısı İzzet Ercan, domates festivalindeki amacın, yılda 70 bin dekar alanda üretilen yaklaşık 400 bin ton domatesi, kalitesi ve lezzeti ile tüm dünyaya tanıtırken, Tokat'ta en iyi domatesi yetiştiren çiftçiyi bularak altın domatesi tespit etmek olduğunu ifade etti.

Ercan, "Bu sene domates şenliklerinde yapılacak olan altın domates yetiştiricisini tespit etmek için değişik bir yol izledik. Önce festivale dahil olan beş ilçemizde ilçe 1, 2 ve 3'ncüleri seçilecek. Daha sonra ise bu ilçelerin arasından il birincisi seçilecek. Birinci gelen çiftçiye ise 1 milyar lira para ödülü verilecek" dedi.

Tokat domatesinin ününü Türkiye'ye ve dünyaya tanıtılmasının amacıyla 02 - 08 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan Kazova-Kelkit 2. Altın Domates Festivali Yalın ve Hatice'nin vereceği konserle sona erecek

iha-tokat
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2004 Cuma 13:20:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?