7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Tokat: AKP'li Çakmak: Tokatı, her taraftan dışa açacağız

AK Parti Tokat Milletvekili İbrahim Çakmak, yatırım için ulaşımın birinci derecede önemli faktörlerden birisi olduğunu ifade ederek, "Biz bu anlamda Tokat’ı doğusu ile batısı ile yapacağımız yol ağlarıyla dışarıya açacağız" dedi.

Tokat-Sivas, Tokat-Turhal arasındaki yol yapım çalışmalarının hızla devam ettiğini belirten AK Parti Tokat Milletvekili İbrahim Çakmak, bu konuda Ordu milletvekilleri ile diyalog içersinde olduklarını söyledi. Çakmak, "Karadeniz bağlantısını Tokat’tan geçirteceğiz. Hedefimiz Tokat’ın Karadeniz’den Akdeniz’e bağlanması, doğudan da batıya bağlanması yani Kelkit havzası dediğimiz Reşadiye, Niksar, Erbaa yolu bu anlamda çok önemli bir yol. Üçüncü bir yol çalışmamız yıllardır konuşulup yol almayan Zile Alaca yolu. Buradaki çalışmalarda devam ediyor. Yılan hikayesine dönen Zile Turhal yolu bitirildi. Asfalt çalışması ile birlikte faaliyete geçecek. Amacımız Tokat’ın ilçelerini yol ağlarıyla dışarıya, diğer illere açmak. Bu çalışmaları aynı anda yürütmez iseniz iş adamlarına gel buraya yatırım yap diyemezsiniz. Şuan hem yerli hem de yabancı 50 firmanın Tokat Valiliği’ne müracaatı var. Bu yaptığımız çalışmalar ortaya çıkınca müracaatta artacak. Belki bu yatırımların çoğunun Tokat’ta kalıcı işler yapacağına inanıyorum" diye konuştu.

Çakmak, şimdiye kadar içe kapanık, kabuğuna kapalı bir ülke görüntüsü verdiklerini de belirterek, "Dışarısı bizi tanımıyor, biz dışarıyı tanımıyoruz. Biz de güvenmiyoruz, açılmada cesaret edemiyoruz" dedi. Çakmak, şöyle devam etti:

"Artık dünya globalleşmiş, herkes diyalog içersinde, bir Kıbrıs hadisesi yaşadık, çok ucuz politikalara tenezzül ettiler ’vatan satılıyor’ dediler. Öyle bir şey yok. Siz Kıbrıs Türkü’nü artık dünyaya kaynaştıracaksınız, Türkiye’yi kaynaştıracaksınız. Dünyaya siz açılmazsanız ekonomi de canlanmaz. Siz güveni sağladığınız zaman dış sermayede iç sermayede yatırım yapar. Eğer siz enerjisinden, doğal gazından, teşvikinden, sigortasından, priminden, yolundan ve hükümete olan güveni bir arada sürdürürseniz, istihdam böyle sağlanır. Ben inanıyorum ki, gelecek seneden itibaren çok ciddi yatırımların temeli atılacak ve işsizlik böyle önlenecek"

TOKAT-(İHA)
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2004 Çarşamba 16:01:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?