7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Tokat: Bir aileye mezar olan kanala alınan önlemi yetersiz bulan halk tepkili

Karşıyaka Mahallesi Bekçioğlu Camii yanında yaklaşık bir ay önce meydana gelen kazada otomobille sulama kanalına uçan Aytekin ailesinden 3 kişi feci şekilde can vermişti. Yaşanan üzücü kaza sonrası kazanın meydana geldiği yere yetkililerin tel örgü ile güvenlik önlemi almasına mahalle halkından tepki geldi.

 Mahalle sakinleri sulama kanalı etrafının dikenli telle çevrili olduğuna dikkat çekerek, "Hangi devirde yaşıyoruz. Daha önce kazanın olduğu yerde dikenli telle çevriliydi, şimdi tel örgü ile çevrildi. Bu anlayışı anlamak çok zor. Yani kazaları bu tellerler mi önleyecekler? Yetkililer burada bir kazanın daha yaşanmasını mı istiyor?" dedi.

Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Cavit Karaman ise kanalın etrafının açık olması nedeni ile her yıl bir çok kişinin hayatının kaybettiğini ifade ederek, sulama kanalı üzerinde bulunan köprünün hatalı olduğuna dikkat çekti. Karaman, "Burayı nasıl teslim aldılar, hangi kuruluş teslim aldı anlamak mümkün değil. Bu köprünün hatalı yapıldığını herkes bir bakışta anlayabilecek kapasitede ama burayı teslim alarak olur verenleri anlamak mümkün değil. Köprüden geçen araç direk kanala yöneliyor" dedi.

Muhtar Karaman, geçtiğimiz yıl DSİ’ye dilekçe verdiğini de hatırlatarak, "Bana söylenen, ’bu sene krizdeyiz, yapamayız’. Yapamayız diye bir şey yok, bunu kabul etmiyoruz. devlettin eli uzundur. Ben üzerime düşeni yaptım, dilekçemi verdim ama gelen olmadı. Yine her taraf açık sadece mahalle halkı değil buradan geçen herkes tehlike içersinde, en azından bu kanalın çevresine hiçbir şey yapamıyorlarsa taş duvar yapılmasını istiyoruz" dedi.

iha-tokat
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2004 Cumartesi 12:27:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?