8
Mayıs
2024
Çarşamba
TOKAT

Tokat: Domates Festivali başladı...

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden festivalin açılış programı sonrası Gençlik Spor İl Müdürlüğü organizesinde yapılan bisiklet turunun startı Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu tarafından verildi. Vali Nasuhbeyoğlu, bisiklet turunun startını düdük çalarak verdi.

Tokat’ta üretilen domatesin kalitesini tüm yurda ve dünyaya duyurmak amacıyla yapılan Altın Domates şenliklerinin ilk gününde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, Tokat’ta hububattan sonra çiftçinin yüzünü güldüren ziraat ürünün domates olduğunu ifade etti. Nasuhbeyoğlu, "Kalitesini artırdığımız Tokat domatesi, temiz tarım olgusundan sonra yüzde 30’nu kullanabildiğimiz yaş sebze ve meyve potansiyelinin yüzde 100’nü kullanmak istiyoruz. Bir önemli çalışmamızda damla sulama sistemini daha da yaygınlaştırmak" dedi.

Tokat Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen açılış programına, Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, Vali Yardımcısı İzzet Ercan, Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zehra Seyfikli, Üzümören Blediye Başkanı Ömer Derin, daire müdürleri ve davetliler katıldı.

iha-tokat
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2004 Salı 10:33:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?