7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Tokat: GOP Hastanesi ödenek kurbanı

Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOPÜ) Rektörü Prof. Dr. Zehra Seyfikli, Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’nin daha iyi hizmet verebilmesi için poliklinik sayısının artması gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Zehra Seyfikli, "Hükümet yetkilileri, milletvekillerimizin de desteği ile geçtiğimiz yıl prefabrik hastane projesi için 1,5 trilyonluk bir kaynak sağladılar fakat ihale kanunun yeni olması, paranın çok geç verilmesi nedeni ile ihale edildikten sonra ikinci bir ihale yapma şansımız olmadı ve bu para geri gitti" dedi.


Prof. Dr. Seyfikli, ödeneğin geri dönmesinin kendileri için çok büyük bir kayıp ve çok büyük sıkıntı olduğunu ifade ederek, "Bu sıkıntıyı biz ve hastanemizden tedavi almak isteyen Tokat halkı yaşadı. Hastanemizdeki şartlar gitgide düzeliyor, her geçen gün yeni cihazlar, yeni hocalar geliyor. Artık bizim için bir kalp ameliyatı, kardiyoloji hastasının bakımı bizim için rutine girdi. Bunlar çok güzel şeyler ama bu küçük yerde biz bu hizmetleri götüremiyoruz. Artı asistanlar da gelmeye başladı. Onların da eğitimi için bizim daha geniş yerlere ihtiyacımız var" diye konuştu.
GOPÜ Tıp Fakültesi Hastanesi projesinin geçen yıl çizdirildiğini ve 2005 yılın bütçesine konulması için çalışmaların devam ettiğini ifade eden Prof. Dr. Seyfikli, şunları söyledi:
"Fakat bu ara dönemi geçirebilmemiz için hiç olmazsa ülkeyi çok zarara sokmadan eski rektörlük binasını poliklinik haline çevirelim istedik. Bu nedenle hükümetten tekrar ödenek istedik şuanda da DPT’de bekliyor. Bakın Eylül ayı geldi istediğimiz para 1,5 trilyon lira, hala bir ses çıkmadı. Bizim istediğimiz bu ödenek, ne kadar çok çabuk çıkarsa o kadar daha iyi hizmet vereceğiz. Şuan üniversitemizin en büyük sıkıntılarından birisi bu."

iha-tokat
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2004 Çarşamba 14:18:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?