8
Mayıs
2024
Çarşamba
TOKAT

Tokat: Meslek Yüksekokul Mezunları'nın hayal kırıklığı

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından kamu kurum ve kuruluşlarına ilk defa atanacaklar için hazırlanan tercih kılavuzlarını alan Meslek Yüksek Okulu mezunları, kendi alanlarında iş imkanı olmadığını görünce hayal kırıklığı yaşıyor.

Tokat’ta tercih kılavuzu alarak mezun olduğu bölümden iş alanı arayan Meslek Yüksek Okulu mezunu Kamil Tatlı, kılavuzda daha çok ortaöğretim mezunlarına iş imkanı sağlandığını belirterek, "Biz üniversiteliler olarak kendimize zor iş buluyoruz. Ben üniversite mezunu olarak kendime burada bir iş bulamıyorum. Yerleştirme kılavuzuna bakıyorum ama ilk ve ortaokul mezunlarına daha fazla iş var. Buradaki çarpıklığı anlayamıyorum. Üniversite okumama rağmen keşke okumasaydım diyorum. İlkokul veya ortaokul mezunu olsaydım bu kılavuzdan daha iyi istifade edebilecektim" diyerek tepki gösterdi.

05-09 Nisan tarihleri arasında yapılan kamu kurum ve kuruluşlarına ilk defa atanacaklar için yapılan başvuru kılavuzlarında istediği sonucu alamayan Meslek Yüksek Okulu mezunlarının ümidi bir dahaki atamalara kaldı

TOKAT-(İHA)
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2004 Perşembe 11:30:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?