7
Mayıs
2024
Salı
TOKAT

Tokat: OSB'ye hayat verecek 2 bin tonluk su deposunun temeli atıldı

Tokat Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) yaşanan su problemini çözmek amacıyla 2 bin tonluk su deposunun temeli düzenlenen törenle atıldı. OSB’yi rahatlatacak olan proje ile ilgili bilgi veren Tokat OSB Müdürü Sabri Ekmekçioğlu, sanayicilerin bugün su problemlerinin devam ettiğini söyledi.

Ekmekçioğlu, "Sanayicilerimizin bu sorununu aşmak için 2004 yılı iş programında yapılacak işler arasında öncelikli olarak 2 bin tonluk su deposu ve eklerinin yapımına karar verdik" dedi.
Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Orhan Sarıtaşlı, Tokat’ın Teşvik Yasası’na girmesi nedeniyle organize sanayinin alt yapısının bitirilmesinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, "2 bin tonluk bu su deposunun başlatılması ve bitirilmesi, teşvik kapsamına giren ilimizin yatırımcıları açısından çok önemsediğimiz bir konu" diye konuştu.

Törende son konuşmayı yapan Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, Tokat’ta en önemli problemin atık su tesisi olduğunu belirterek, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bizim mutlaka geriye kazanma tesisimizi de yapmamız gerekiyor. Hem milli hem de uluslararası fonlardan ne alabilirsek, çalışmalarımızı ilerleyen süreçte yapacağız. Kuşkusuz gelişme ile ilgili fedakarlıkların getirdiği sıkıntılar, zorluklar var. Sanayiciler bana en küçük bir sıkıntılarını dile getirdiklerinde ben, ’bu da yaşanır mı?’ diyorum ama yaşanıyor. Elektrik ve suda bazı problemlerimiz vardı. Burada yapımı gerçekleştirilen su deposu da yetmeyecek. Yeni bir arayışın içine yine girmemiz gerekiyor, burası çok geniş bir havza"

Yapılan konuşmaların ardından Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, 2 bin ton kapasiteli, yaklaşık 300 milyar liraya mal olacak olan su deposunun temelini, Tokat Belediye Başkanı Doç. Dr. Adnan Çiçek ile birlikte butona basarak atmış oldu.

TOKAT-(İHA)
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2004 Cumartesi 19:10:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?