8
Mayıs
2024
Çarşamba
TOKAT

Tokat: Sözleşmeli sağlık personeli göreve başladı

Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan yeni uygulama kapsamında Tokat ve ilçelerinde görev yapacak olan 16 sözleşmeli hekim ile 4 eczacı imza töreniyle göreve başladı.

Sağlık İl Müdürlüğü’nde yapılan imza töreninde konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Uçar, Sağlık Bakanlığı’nın ilk defa sözleşmeli personel sınıfında ilk adımı attığını belirterek, "Sizlerden isteğimiz halka hizmet etmek, yani halkı hoşnut etmek, halka hükümeti, devleti, memleketi sevdirmek, kahrolsun meselesi yaptırmamaktır. Aile hekimliği sizlerle başlayacak, insanın üzerine gelen hastalığı yok etmek değil de, insanlara hastalığın gelmesini engelleme gayretleri sizlerin üzeride olacaktır" dedi.

Vatandaşların kendilerinden çok şey beklediğini ifade eden Uçar, "Aldığımız vatandaşların vergisi ile alınıyor. Ama tarlada tırnakları kazınarak bize o paraları verip, bizi mutlu etmeye çalışan insanları da biz mümkün mertebe daha mutlu etmeye çalışacağız. Onlara gerekli hizmeti vermeye çalışalım" dedi.

Tokat il ve ilçelerinde hastane ve sağlık ocaklarında görevlendirilmek üzere imza atan sözleşmeli 16 hekim ve 4 eczacı görevlerine başlarken, sağlık personeli sınavı sonuçlarının belirlenmesi ile birlikte ebe, hemşire ve sağlık memuru alanlarında 100-150 civarında sözleşmeli personel alınacağı bildirildi.

TOKAT-(İHA)
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2003 Cuma 00:00:12
Güncelleme :12 Ocak 2004 Pazartesi 19:24:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?